15-08-2020: AZ - AS Monaco Voorbereiding seizoen 2020-2021 L-R Jordy Clasie of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

AZ-tweetal tegen PSV terug bij selectie

Pascal Jansen kan vanavond in de uitwedstrijd tegen PSV weer beroep doen op Timo Letschert en Jordy Clasie. Voor Ron Vlaar was er minder goed nieuws: hij raakte op de training geblesseerd en zal niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Veel vertrouwen

AZ begon 2021 met een matig gelijkspel tegen PEC Zwolle. Desondanks heeft de selectie geloof in een goed resultaat. “Door de resultaten van het vorige seizoen is er veel vertrouwen.” Zo laat Pascal Jansen weten op de clubwebsite. Met die resultaten doelt hij op de overwinningen tegen de traditionele top 3 vorig seizoen. “De spelers hunkeren naar een topwedstrijd, ook door het feit dat we dit soort duels al een tijd niet hebben gespeeld.”

Fitheid

Pascal Jansen kan tegen PSV weer beschikken over Jordy Clasie en Timo Letschert. Beide spelers zijn teruggekeerd uit de ziekenboeg. Wel was er negatief nieuws over Ron Vlaar. Hij was op de weg terug, maar hij moest de maandagtraining met een kwetsuur vroegtijdig staken. Naast Vlaar zullen Jonas Svensson en Dani de Wit ook nog niet inzetbaar zijn.

PSV

PSV staat na vijftien speelrondes tweede in de Eredivisie. Afgelopen weekend speelden de Eindhovenaren met 2-2 gelijk op bezoek bij Ajax. De ploeg van Roger Schmidt begon de wedstrijd voortvarend met twee goals van Zahavi, maar gaven de voorsprong toch uit handen. Naast PSV’s goede klassering in de nationale competitie overwinterde PSV in de Europa League.
Bij PSV is blikvanger Mario Götze er nog niet bij vanwege een blessure.

Recente historie

Vorig seizoen wist AZ voor het eerst in 12 jaar eindelijk weer eens te winnen in het Philips Stadion. En dat deden de Alkmaarders zeer overtuigend. AZ was uiteindelijk met 0-4 te sterk voor de Eindhovenaren. Bekijk hieronder nog eens de samenvatting van die heerlijke wedstrijd terug.

2019-2020: PSV – AZ 0-4
Boadu 2x, Svensson, De Wit
2018-2019: PSV – AZ 3-1
Bergwijn, Sadilek, Lozano (PSV), Seuntjens (AZ)
2017-2018: PSV – AZ 3-2
Lozano, Pereiro, Van Ginkel (PSV), Weghorst, Dos Santos (AZ)
2016-2017: PSV – AZ 1-0
Moreno (PSV)
2015-2016: PSV – AZ 3-0
Luckassen e.d., De Jong 2x (PSV)

ESPN

PSV – AZ begint vanavond om 18:45. De wedstrijd is live te zien op ESPN. Na afloop van de wedstrijd zal het wedstrijdverslag op onze website verschijnen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant