Shaquille Pinas staat volgens Voetbal International op de nominatie om de selectie van AZ komend seizoen te versterken. De 20-jarige verdediger is deze zomer transfervrij en kan zodoende gratis worden overgenomen van de ploeg uit de Hofstad. Pinas kwam afgelopen jaar op amateurbasis over van FC Dordrecht en maakte in december zijn debuut voor de club uit de residentie. In de uitwedstrijd tegen PSV kwam hij binnen de lijnen als vervanger voor Johnsen.

Verbannen

Na zijn debuut speelde hij nog vier wedstrijden in de eredivisie, alvorens hij door Groenendijk en Van As werd verbannen uit de selectie. Die maatregel werd genomen nadat Pinas en ADO niet tot overeenstemming konden komen over het verlengen van de verbintenis van de stopper. De technische leiding liet hierop weten ‘geen tijd’ meer in de verdediger te willen steken. Inmiddels zijn de Hagenaars wel weer bereid om te praten, alleen zitten naast AZ ook FC Utrecht en FC Twente op het vinkentouw.

Foto: Pro Shots | Kay Int Veen

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com