website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ thuis tegen FC Viktoria Plzeň in Champions League

De UEFA heeft AZ zojuist gekoppeld aan Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

AZ heeft zojuist gunstig geloot voor de tweede voorronde van de Champions League. De Alkmaarders zijn gekoppeld aan het Tsjechische FC Viktoria Plzeň en spelen bovendien thuis. De wedstrijd gaat gespeeld worden op 25 of 26 augustus in Alkmaar.

Als de ploeg van Arne Slot weet te winnen van de nummer twee van Tsjechië, dan moeten de Alkmaarders nog twee voorrondes overleven om in het hoofdtoernooi van het miljardenbal te geraken. Wint AZ de tweede voorronde van Champions League en wordt het uitgeschakeld in de derde voorronde, dan stroomt de ploeg uit de Kaasstad door naar de groepsfase van de Europa League.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar