Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ thuis niet langs PEC Zwolle

AZ heeft vanmiddag niet weten te winnen van PEC Zwolle. In eigen huis werden de punten gedeeld met de Zwollenaren. Na een vroege voorsprong via Idrissi kwamen de bezoekers via Van Crooij langszij. Een kwartier voor tijd leek Til de winnende te maken, maar daar stak invaller Flemming een stokje voor. 

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd tegen de Zwollenaren. De Alkmaarders controleerden de wedstrijd en zochten veelvuldig de aanval. Na een grote kans voor Van Rhijn was het na tien minuten alsnog raak. Thomas Ouwejan gaf de bal vanaf de linkerkant voor, bereikte Idrissi, die de bal knap achter Van der Hart schoof.

Gelijkmaker

De gastheren behielden aanvankelijk eenvoudig de controle, maar maakte het zichzelf onnodig lastig in het laatste kwartier van de eerste helft. Na een gebrek aan communicatie verspeelde Ron Vlaar de bal, waarna Van Crooij zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Niet veel later kreeg Mike van Duinen een grote kans, maar gelukkig voor AZ mikte de aanvaller de bal op de paal.

Til

Na de pauze herstelde AZ de krachtsverhoudingen en had het weer het voetballende overwicht. Het leverde kansen op voor Mats Seuntjens en Guus Til, maar gescoord werd er aanvankelijk niet. Een kwartier voor tijd kwamen de Alkmaarders dan toch verdiend aan de leiding. Na een voorzet van Svensson belandde de bal voor de voeten van Til, die de bal van dichtbij binnen kon tikken. Het leek de winnende treffer te zijn, ware het niet dat invaller Zian Flemming de score vlak voor tijd weer in evenwicht bracht.

Karakteristieken

Doelpunten: 10′ Idrissi 1-0, 36′ Van Crooij 1-1, 77′ Til 2-1, 88′ Flemming

Gele kaarten: Paal, Dekker, Van Crooij (PEC Zwolle) Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Van Rhijn, Vlaar (56′ Maher), Koopmeiners, Ouwejan; Svensson, Til (c), Midtsjø, Gudmundsson; Idrissi, Johnsen (56′ Seuntjens)

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal; Hamer, Dekker (83′ Scamacca), Genreau (64′ Flemming); Namli (78′ Elbers), Van Duinen, Van Crooij

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/azfanpage/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/azfanpage/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111