Elftal en Technische staf

‘Evjen tekent bij AZ’

AZ is zeer dichtbij een akkoord met de Noorse middenvelder Hakon Evjen, zo berichten verschillende Noorse media maandagmiddag. De 19-jarige middenvelder is momenteel al in Nederland om zijn transfer af te ronden. Evjen staat momenteel nog onder contract bij FK Bodø/Glimt in Noorwegen. De Noor wordt vanaf januari definitief in de Alkmaarse selectie opgenomen.

AZ toonde in de afgelopen transferzomer ook al interesse in Evjen. Van een transfer kwam het toen niet, ondanks dat de Alkmaarders ruim twee miljoen euro boden op de middenvelder. Evjen stond eerder al in de belangstelling van grootmachten als Anderlecht, Manchester United en Manchester City.

Evjen draait een sterk seizoen in de Noorse competitie, waar de Noor al tien keer scoorde in 20 wedstrijden. Bovendien heeft de middenvelder vier assists op zijn naam staan. Bij AZ treft Evjen met Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø twee landgenoten. Het contract van Evjen bij Bodø/Glimt loopt nog tot de zomer van 2021.

Beeld: Pro Shots / Imago

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant