Supporterszaken

AZ-supporters massaal tegen zondagavondwedstrijden

De AZ supporters hebben zich massaal uitgesproken tegen de zondagavondwedstrijden. Maar liefst 83% van de Alkmaarse aanhang is tegen duels op dat tijdstip. Van alle seizoenkaarthouders is zelfs 86% tegen de wedstrijden. Dit blijkt uit de resultaten van de enquête van Supporterscollectief Nederland.

Afgelopen seizoen werden er al incidenteel wedstrijden op de zondagavond gespeeld, met name om de Europees spelende ploegen te ontlasten. Komende jaargang wordt het tijdstip echter elke speelronde vaste prik, dit tot onvrede van de supporters. Het populairste tijdstip is zaterdagavond 19:45, waarover 93% van de fans positief is. 87% is ook tevreden over zondagmiddag 14:30.

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant