Elftal en Technische staf

AZ en Dnipro-1 strijden in onderling duel om de groepswinst

AZ sluit de groepsfase van de Conference League morgen af met een thuiswedstrijd tegen Dnipro-1. Een gelijkspel volstaat voor groepswinst, maar de Alkmaarders willen uiteraard alleen maar willen. Pavlidis kan zijn Europese rentree maken tegen de Oekraïners.

De Griek keerde tegen FC Volendam na twee maanden blessureleed weer terug op het veld en deed dat met verve. Hij scoorde een prachtgoal, maar die werd discutabel afgevlagd voor buitenspel. Voorafgaand aan AZ – Dnipro-1 vertelt Jansen dat Pavlidis een helft zou kunnen spelen, maar liever geen risico’s neemt met zijn spits.

Drink je bier op

AZ kreeg begin september van de UEFA een geldboete van €30.000 voor het gooien van bier in de thuiswedstrijd tegen Gil Vicente. Daarnaast moesten de sfeervakken W, X1 en X2 gesloten blijven tegen Vaduz. Gooien de Alkmaarse fans het komende jaar weer bier het veld op, dan worden de sfeervakken in het vervolg weer gesloten. Naast de geldboete die de club riskeert, zou het ook voor de sfeerbeleving zonde zijn als we in de knock-outfase tegen een mooie tegenstander lege sfeervakken hebben. Drink dus alsjeblieft je biertje op, het is veel te lekker om weg te gooien!

De vakken W, X1 en X2 van het AZ-stadion bleven tegen Vaduz dicht.

Dnipro-1

Dnipro-1 is net als AZ al verzekerd van overwintering in de Conference League. De vraag is alleen nog wie er met de koppositie aan de haal gaat en dus vrijgesteld is van de tussenronde. De achterstand van de Oekraïners op AZ bedraagt twee punten, waardoor de Oekraïners moeten winnen om de groepszege te pakken. Dnipro-1 verloor in de groepsfase alleen het openingsduel van AZ. Ook in de nationale competitie gaat het ze goed af: na negen wedstrijden is Dnipro de ongeslagen koploper en staat het vijf punten los van Shakhtar Donetsk. Bekijk hier de samenvatting van Dnipro-1 – Apollon Limassol van vorige week.

Aftrap

AZ – Dnipro-1 begint donderdag om 18:45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het laatste thuisduel van 2022.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %