Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ steviger op tweede plek na zege op Twente

AZ heeft zojuist volledig terecht gewonnen van FC Twente. In eigen huis won de ploeg van Arne Slot met 3-0 door treffers van Hatzidiakos, De Wit en Boadu. Door het puntenverlies van PSV verstevigen de Alkmaarders daardoor hun tweede positie in de eredivisie. Vitesse kan morgen nog op gelijke hoogte komen als de Arnhemmers weten te winnen bij Emmen. 

Het was aanvankelijk lastig voor AZ om in de openingsfase een gaatje te vinden in de Twentse defensie. De Alkmaarders hadden een overwicht, maar de bezoekers stonden goed georganiseerd. Halverwege de eerste helft verscheen Boadu alleen voor Drommel na een steekpass van Stengs, waarna de doelman geen andere optie zag dan de aanvaller te vloeren. Drommel mocht vervolgens inrukken met een rode kaart, waardoor het verzet van de bezoekers gebroken leek.

Voorsprong

De ploeg van Slot drukte de Tukkers vervolgens ver terug in de eigen defensie en het was notabene Wijndal die tweemaal dichtbij de openingstreffer was. Beide keren stond het aluminium echter succes in de weg. Toch speelde de linksback een belangrijke rol bij de openingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft legde de verdediger de bal breed op Hatzidiakos, die de bal vervolgens via de binnenkant van de paal achter Brondeel streepte.

Beslissing

Na de pauze was het wachten op de tweede treffer voor AZ. Sugawara was vlak na de hervatting dichtbij, maar trof de paal. Het was echter uitstel van executie zijn. Niet veel later schoot De Wit van dichtbij de 2-0 binnen nadat Brondeel moest lossen op een inzet van Idrissi. De wedstrijd was hiermee logischerwijs beslist. De honger van de gastheren was hiermee echter nog niet gestild, met name Idrissi ondernam een aantal pogingen om de score uit te breiden.

Uiteindelijk waren meer treffers onvermijdelijk. Myron Boadu maakte er op aangeven van Owen Wijndal 3-0 van en werkte daarmee aan het doelsaldo voor de Alkmaarders. Dat bleek ook bij het slotakkoord voor AZ. De ploeg van Slot had een eenvoudige generale met het oog op de Europa League wedstrijd tegen Astana.

Karakteristieken

Doelpunten: 45+1 Hatzidiakos 1-0, 55′ De Wit 2-0, 78′ Boadu 3-0

Gele kaarten: Schenk (FC Twente)

Rode kaart: Drommel (FC Twente)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara (75′ Druijf), Hatiziakos, Wuytens (82′ Clasie), Wijndal; Midtsjø (82′ Ouwejan), De Wit, Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Idrissi

Opstelling FC Twente: Drommel; Verhaegh, Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi (87′ Aburjania), Roemeratoe, Espinosa (21′ Brondeel) Cantalapiedra, Vuckic, Zekhnini (46′ Brama)

Foto: Pro Shots | Jasper Ruhe

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com