Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ stevig op tweede plaats na makkelijke zege op FC Emmen

AZ heeft vanavond een even belangrijke als verdiende overwinning geboekt op FC Emmen. In Den Haag waren de manschappen van Slot met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Drenthe. Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs waren de doelpuntenmakers. Door de overwinning slaan de Alkmaarders een gat van vijf punten met de nummer drie PSV. Aangezien concurrenten FC Utrecht en Vitesse eveneens verloren kan gesproken worden van een goed weekend. 

FC Emmen was niet naar Den Haag gekomen om open huis te houden. De ploeg van Lukkien parkeerde de bus en hoopte op een uitval om gevaarlijk te worden. Het was een tactiek die lang werkte. AZ had het overwicht, maar had moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers. De eerste grote kans was zelfs voor FC Emmen na een te korte terugspeelbal van Hatzidiakos. De verdediger wist dit foutje echter zelf te herstellen.

Doelpunten

Het zou een van de weinige kansjes zijn want de thuisploeg had de wedstrijd volledig onder controle. Tien minuten tijd zou eindelijk de beloning volgen voor de ploeg van Slot. Svensson werd lomp gevloerd door Telgenkamp, waarna de bal op de stip ging. Koopmeiners schoot van elf meter resoluut raak en bracht zijn ploeg aan de leiding. Nadat Bizot redde op een inzet van Kolar gooide Boadu de wedstrijd vlak voor rust in het slot. De aanvaller rondde een voorzet van Svensson bij de tweede paal af.

Kansen

Na de hervatting nam AZ beslist geen gast terug. De gastheren gingen op jacht naar meer treffers en waren via Idrissi al snel dichtbij de 3-0, zijn inzet belandde echter op de paal. Niet lang daarna kreeg ook Boadu nog een mogelijkheid, alvorens Stengs op aangeven van Idrissi alsnog de derde maakte. Hierna zou AZ was gas terugnemen en zouden er niet heel veel kansen meer volgen. Aan de andere kant zou FC Emmen totaal niet meer gevaarlijk worden waardoor Marco Bizot voor de zestiende keer in 23 wedstrijd de nul hield dit seizoen.

Karakteristieken

Doelpunten: 36′ Koopmeiners (strafschop) 1-0, 45′ Boadu 2-0, 59′ Stengs 3-0

Gele kaarten: Chacon, Telgenkamp (FC Emmen)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal (62′ Ouwejan); Midtsjø, De Wit (76′ Reijnders), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Idrissi (76′ Druijf)

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Heylen, Veendorp, Burnet; Hiariej, De Leeuw, Chacon (85′ De Vos); Laursen (62′ Slagveer), Kolar (62′ Arias), Pena

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com