Wedstrijden

AZ stelt Europa League voetbal veilig in Nijmegen

AZ heeft door een 0-3 overwinning op NEC deelname aan de Europa League veiliggesteld. Door de zege op de Nijmegenaren is het gat met de ploeg van Meijer vergroot tot elf punten met nog drie wedstrijden op het programma. Ajax staat op negen punten, maar de Alkmaarders hebben een veel beter doelsaldo.

In een vrij tamme eerste helft schoot NEC uit de startblokken. Al na twintig seconden moest Ryan zich strekken na een schot van Chery. Ondanks het vlammende begin waren er verder vrij weinig kansen te noteren voor beide goals.

Na ruim een kwartier spelen kwam AZ plots aan de leiding. Dani de Wit kreeg de bal na een goede aanval wat gelukkig mee en rondde kalm af. De Alkmaarders behielden hierna de controle, terwijl de Nijmegenaren niet echt gevaarlijk konden worden.

Pavlidis

Ook in de tweede helft bleef de ploeg van Martens eenvoudig overeind en verdubbelde Pavlidis na een klein kwartier de score. De aanvaller liet de bal eerst slim lopen omdat hij buitenspel stond, waarna de bal na een voorzet van Mees de Wit voor de voeten van de Griek belandde. De topscorer twijfelde geen moment en schoot de bal hard achter de kansloze Cillessen.

AZ bleef ook hierna eenvoudig overeind in De Goffert, al was de ploeg van Meijer via Hoedemakers nog wel dichtbij een treffer. Ryan was echter alert en tikte de bal over de lat. In de blessuretijd maakte Poku op aangeven van Van Brederode ook nog de 0-3, waardoor de bezoekers een solide overwinning boekten en het vizier nu op FC Twente kunnen richten.

Samenvatting NEC – AZ

Karakteristieken

Doelpunten: 16′ D. de Wit 0-1, 59′ Pavlidis 0-2, 90′ Poku 0-3

Gele kaarten: D. de Wit, Pavlidis, Sugawara, M. de Wit (AZ) Proper, Sano (NEC)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Bazoer, M. de Wit (90′ Wolfe); Mijnans, D. de Wit (c), Belic (75′ Dantas); Sadiq (90′ Poku), Pavlidis, Van Bommel (81′ Van Brederode)

Opstelling NEC: Cillessen; Pereira (55′ Hansen), Sandler (24′ Ross), Nuytinck (c), Verdonk; Hoedemakers, Chery, Proper; Gonzalez (67′ Sow), Ogawa, Sano

[Foto: Pro Shots | Stefan Koops]

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %