Elftal en Technische staf

AZ start waarschijnlijk met Pavlidis tegen RKC

WK-winterstop aangebroken, de balans van AZ na 26 wedstrijden

Vangelis Pavlidis staat zondag op bezoek bij RKC hoogstwaarschijnlijk in de basis bij AZ. De Griekse spits maakte vorige week zijn rentree voor de Alkmaarders en is volgens Jansen al klaar om zestig minuten te spelen.

De terugkeer van Pavlidis komt op het juiste moment voor AZ. Dani de Wit komt door zijn rode kaart tegen Volendam dit seizoen namelijk niet meer in actie voor de Alkmaarders. De aanvallende middenvelder zal zijn ploeg zondag steunen vanuit het uitvak, zo liet hij weten via Instagram.

Mogelijke vervangers De Wit

Voor de vrijgekomen positie van De Wit heeft Jansen meerdere vervangers in huis. Zo kan Jens Odgaard bijvoorbeeld een plekje naar achteren schuiven of krijgt Riechedly Bazoer een kans in de basis.

AZ-middenvelder Bazoer

Pavlidis

Pavlidis bouwt langzaam weer minuten op bij AZ. Tegen Volendam mocht de international een halfuur meedoen en afgelopen donderdag speelde de spits de hele tweede helft. Bij zijn Europese rentree was hij meteen belangrijk door in de slotfase de winnende te maken.

RKC

RKC is één van de grote verassingen dit Eredivisieseizoen. De ploeg van Oosting staat na twaalf speelrondes knap negende in de competitie en verloor nipt van PSV en Feyenoord (beide 1-0). De laatste weken zijn de resultaten van de Brabanders wat minder: de laatste overwinning is alweer een maand geleden en in het bekertoernooi blameerde het zich door te verliezen van De Treffers.

Overtuigende bekerzege

De laatste keer dat RKC en AZ elkaar tegenkwamen in het Mandemakers Stadion was in februari van dit jaar, toen beide ploegen aan elkaar waren gekoppeld in de beker. De Alkmaarders stonden toen na een halfuur al met 0-3 voor en liepen uiteindelijk uit naar een 0-4 zege.

2021-2022: RKC – AZ 0-4 (KNVB Beker)
De Wit, Pavlidis, Karlsson, Aboukhlal (AZ)
2021-2022: RKC – AZ 1-0
Kramer (RKC)
2020-2021: RKC – AZ 1-3
Oosting (RKC), Gudmundsson, Boadu, Stengs (AZ)
2019-2020: RKC – AZ 0-2
Idrissi 2x (AZ)

Aftrap

RKC – AZ begint zondag om 16:45 uur. Na afloop van de wedstrijd is een wedstrijdverslag te lezen op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %