Elftal en Technische staf

AZ start opnieuw met Goes tegen Excelsior

AZ-verdediger Wouter Goes

AZ zal vrijdag tegen Excelsior opnieuw met Wouter Goes in de basis starten, zo meldt het AD. Van de vele geblesseerden keert nog niemand terug bij de selectie.

Door afwezigheid van Martins Indi, Beukema, Dekker, Vanheusden en Bazoer maakte Goes vorige week tegen Volendam zijn debuut in AZ 1. Drie dagen later startte de 18-jarige verdediger in het bekerduel tegen FC Utrecht opnieuw in de basis.

Ook Djordje Mihailovic is nog niet hersteld van zijn kwetsuur. De Amerikaan stond donderdag wel weer op het trainingsveld, maar de wedstrijd tegen Excelsior komt voor hem te vroeg.

Ondanks dat AZ de afgelopen twee wedstrijden niet won, staat het bij winst op Excelsior in ieder geval even bovenaan in de Eredivisie. Concurrenten Feyenoord en Ajax komen zondag in actie tegen respectievelijk Heerenveen en RKC.

Tweede ontmoeting in korte tijd

Het is de tweede keer in één maand dat AZ en Excelsior tegenover elkaar staan. Beide ploegen troffen elkaar namelijk ook bij de laatste 32 van het bekertoernooi. De Alkmaarders boekten toen een overtuigende 1-4 zege op Woudenstein door goals van Odgaard, De Wit, Karlsson en Pavlidis.

Jens Odgaard scoort de 0-1 tegen Excelsior Rotterdam

Jens Odgaard scoorde begin januari de 0-1 tegen Excelsior. Foto: Pro Shots

Excelsior bezet momenteel de veertiende positie in de Eredivisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen en ziet de concurrentie van onderen naderen.

Recente historie

2018-2019: AZ – Excelsior 2-1
Til, Johnsen (AZ), Mahmudov (Excelsior)
2017-2018: AZ – Excelsior 0-2
Bruins 2x (Excelsior)
2016-2017: AZ – Excelsior 1-1
Hahn e.d. (AZ), Van Duinen (Excelsior)
2015-2016: AZ – Excelsior 2-0
Luckassen, Janssen (AZ)
2014-2015: AZ – Excelsior 3-3
Gudelj, Van Diermen e.d., Tankovic (AZ), Auassar, Karami, De Reuver (Excelsior)

Aftrap

AZ – Excelsior begint vrijdag om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het openingsduel van de 21e speelronde.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %