Elftal en Technische staf

AZ start met Ryan tegen Fortuna Sittard

Mathew Ryan wordt volgens De Telegraaf de nieuwe keeper van AZ

Mathew Ryan maakt zondag zijn debuut voor AZ. De Australische goalie, die deze maand de overstap naar Alkmaar maakte, is speelgerechtigd en zal meteen in de basis starten.

Mathew Ryan kwam begin deze maand over van FC Kopenhagen. De WK-doelman van de Aussies moest de wedstrijden tegen Excelsior en Heerenveen nog laten schieten, omdat zijn werkvergunning nog niet in orde was. Nu is dat dus wel het geval. Hij vervangt Hobie Verhulst, die vorige week nog een penalty stopte.

Hoofdtrainer Pascal Jansen laat zich op de clubwebsite erg positief uit over zijn nieuwe eerste doelman. “We hebben op dit moment een kleedkamer waarin de zaken helder zijn qua hiërarchie en drang om dingen samen voor elkaar te krijgen. Hij komt met een vergelijkbare mentaliteit vanuit zijn cultuur. Er zijn veel raakvlakken en je zag in de eerste dagen dat hij hier was direct die match.”

Vervanger Beukema

Sam Beukema viel vorige week tegen Heerenveen ongelukkig uit met een blessure. De verdediger, die tot dat moment nog geen minuut had gemist, moet daardoor een aantal weken vanaf de zijlijn toekijken. Jansen laat nog even in het midden wie hem zondag gaat vervangen. Met Maxim Dekker en Zinho Vanheusden heeft hij in ieder geval twee opties achter de hand.

AZ-verdediger Sam Beukema staat de komende weken aan de kant met een blessure.

AZ-verdediger Sam Beukema staat de komende weken aan de kant met een blessure.

Fortuna Sittard

Fortuna doet het met een twaalfde plaats prima in de Eredivisie. De ploeg van de Spaanse oefenmeester Julio Velázquez kwam vorige week tegen PSV al na een klein uur met tien man te staan, maar sleepten door een rake strafschop in de slotfase toch nog een punt uit het vuur. Tegen AZ kunnen de Limburgers niet beschikken over de geschorste Erdoğan.

AZ is al sinds 2001 ongeslagen tegen Fortuna. Sindsdien boekten de Alkmaarders een aantal ruime zeges op de geel-groenen. Om alvast in de stemming te komen voor aankomende zondag, nemen we je graag mee naar de ontmoeting uit het seizoen 2019-2020.

Aftrap

AZ – Fortuna Sittard begint zondag om 16:45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het slotduel van speelronde 17.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %