*Tijjani Reijnders* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ speelt teleurstellend gelijk in Zwolle

AZ is vanavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders waren in Overijssel de bovenliggende partij, maar wisten eigenlijk nauwelijks grote kansen te creëren. Clement zette de Zwollenaren vroeg op voorsprong, waarna Midtsjø in de tweede helft de gelijkmaker maakte. 

De Alkmaarders kenden een slechte start in Zwolle. Voetballend gezien hadden de bezoekers een overwicht, maar het waren de gastheren die na tien minuten op voorsprong kwamen. Na balverlies op het middenveld schakelde de ploeg van Stegeman razendsnel om en was het Eliano Reijnders die Pele Clement in staat stelde om de 1-0 te maken. In het vervolg van de eerste helft was de ploeg van Jansen dreigend, maar behoudens kopballen van Koopmeiners en Martins Indi wist het nauwelijks tot grote kansen te komen.

Druk

Na de pauze voerde AZ de druk op en waren er al snel grote mogelijkheden voor Reijnders en Boadu. De middenvelder zag zijn schot geblokt worden door een tegenstander, terwijl Boadu een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Wijndal binnen te glijden. De thuisploeg liet zich echter ook niet onberoerd en dwong via Nakayama Bizot tot een uiterste redding.

Halverwege de tweede helft zou AZ echter toch beloond worden voor de getoonde dadendrang. Midtsjø pikte de bal op op het middenveld, speelde zichzelf vrij en schoot de bal vervolgens met een droge knal binnen. Het spelbeeld bleef vervolgens hetzelfde, zonder dat er veel kansen waren. Tien minuten voor tijd leken de bezoekers even dichtbij de voorsprong, alleen spatte de vrije trap van Koopmeiners uiteen op de lat.

Het was het laatste wapenfeit van AZ, dat misschien wel het voetballende overwicht had, maar aanvallend gezien nauwelijks tot kansen kon komen. De wedstrijd eindigde zodoende in een gelijkspel, waardoor Vitesse in ieder geval uitloopt en de topposities al verder uit het zicht verdwijnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Clement 1-0, 67′ Midtsjø 1-1

Gele kaarten: Kersten (PEC Zwolle)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi (60′ Aboukhlal), Wijndal; Midtsjø, Reijnders, Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson (85′ Druijf)

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermerskerken, Kersten, Van Polen (c), Paal; Saymak (60′ Lam), Strieder (46′ Nakayama), Huiberts (74′ Drost); Reijnders, Clement (82′ Leemans), Van Duinen

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant