Wedstrijden

AZ speelt onnodig gelijk tegen Randers

AZ heeft vanavond een puntje gepakt op bezoek bij Randers FC. Het was onnodig puntverlies want de bezoekers waren beter, kregen meer kansen, maar gaven twee goals weg uit standaardsituaties. Clasie en Pavlidis brachten AZ tweemaal op voorsprong, Piesinger en Graves scoorden tegen. 

De Alkmaarders waren beter in de beginfase van de wedstrijd en kregen via Pavlidis ook de eerste grote mogelijkheid. De Griek schoot de bal echter in kansrijke positie ruim over. Het duurde vervolgens tot halverwege de eerste helft voordat de Alkmaarders zouden scoren. De treffer van Clasie was het wachten wel waard. De middenvelder schoot op aangeven van Gudmundsson kiezelhard raak van buiten de zestien.

Pavlidis

Lang kon AZ niet genieten van de voorsprong. Een vrije trap van de zijkant ging via een scrimage weer de lucht in, waarna Piesinger de bal binnen kon koppen. De ploeg van Jansen schakelde vervolgens weer een tandje bij en kwam via Pavlidis op 1-2. Na een fraaie voorzet van Karlsson zag de aanvaller zijn kopbal gekeerd worden door Carlgren, waarna de Griek in de rebound alsnog toesloeg.

Gelijkmaker

In de tweede helft was er aanvankelijk niet veel aan de hand en kreeg Pavlidis de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De international vond de doelman echter op zijn weg. De Alkmaarders hadden het duel vervolgens onder controle, maar oogden kwetsbaar bij standaard situaties. Nadat de ploeg van Jansen na een inzet van Piesinger de paal nog redding zag brengen want het halverwege de tweede helft raak. Dit keer was het Graves die raak kopte.

In het restant van de wedstrijd kreeg AZ niet heel veel kansen meer. Aboukhlal brak nog een keer door, maar speelde de bal uiteindelijk iets te ver voor zich uit om echt gevaarlijk te worden. In de blessuretijd kreeg de Marokkaan op aangeven van Wijndal nog een kans, alleen schoof de aanvaller de bal naast. Zodoende bleef het bij 2-2 en pakt de ploeg van Jansen slechts een puntje in de eerste wedstrijd van de Conference League.

Karakteristieken

Doelpunten: 24′ Clasie 0-1, 27′ Piesinger 1-1, 34′ Pavlidis 1-2, 68′ Graves 2-2

Gele kaarten: Karlsson, De Wit (AZ) Klysner (Randers FC)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (63′ Sugawara), Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø, De Wit, Clasie (85′ Evjen); Gudmundsson (77′ Aboukhlal), Pavlidis (77′ Reijnders), Karlsson

Opstelling Randers FC: Carlgren; Kallesoe (75′ Bundgaard), Marxen, Piesinger, Kopplin; Ankersen 62′ Tibbling), Johnsen, Lauenborg (62′ Graves), Kehinde (78′ Klysner); Kamara (62′ Odey), Hammershoy-Mistrati

Foto: Pro Shots | Reuters 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant