Zakaria Aboukhlal scoort in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht
Wedstrijden

AZ speelt in voorbereiding gelijk tegen Anderlecht

AZ en Anderlecht speelden vanmiddag gelijk (1-1) in Dirkshorn. Voor de Belgen scoorde Francis Amuzu en maakte Zakaria Aboukhlal de verdiende gelijkmaker.

Karlsson mist penalty

In de eerste helft werd Aboukhlal al na 4 minuten onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Jesper Karlsson de gegeven penalty helaas mis schoot. AZ maakte een prima indruk tegen de Belgische grootmacht en noteerde onder andere kansen van HåkonEvjen en van Bruno Martins Indi die bijna van eigen helft wist te scoren. Toch zou het Anderlecht zijn dat de openingsgoal zou maken, Amuzu rondde een prima aanval over de rechterkant vakkundig af (0-1).

Zakaria Aboukhlal

In de tweede helft pakte AZ meteen weer door en trok het ten aanval en creëerde daarbij de nodige kansen via de gevaarlijke Aboukhlal, Ernest Poku en Yukinari Sugawara. Een kwartier voor tijd was het eindelijk raak, de voor zeer veel dreiging zorgende Zakaria Aboukhlal maakte na goed druk zetten van Evjen en Poku prima af (1-1). Beide elftallen bleven het proberen in een aantrekkelijk duel, maar het zou bij een gelijkspel blijven.

Karakteristieken

AZ – RSC Anderlecht 1-1 (0-1)

Opstelling AZ: Hobie Verhulst, Yukinari Sugawara, Timo Letschert (46. Jorn Berkhout), Bruno Martins Indi © (65. Håkon Evjen), Thijs Oosting (46. Maxim Gullit), Tijjani Reijnders, Jordy Clasie (46. Sam Beukema), Håkon Evjen (46. Peer Koopmeiners), Zakaria Aboukhlal, Dani de Wit, Jesper Karlsson (43. Ernest Poku).

Scoreverloop: 41. Amuzu 0-1, 75. Aboukhlal 1-1

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant