Overig nieuws

‘AZ sluit sponsordeal met Unibet’

Volgens de NOS heeft AZ een sponsordeal gesloten met online wedkantoor Unibet. Om wat voor bedrag het gaat, is nog niet bekend.

Het hele Nederlandse profvoetbal krijgt vanaf volgend jaar een kapitaalinjectie door sponsorinkomsten van online goksites, meldt de omroepstichting. Over de hele linie zou het gaan om minimaal 15 miljoen euro. Vanaf 1 oktober mogen buitenlandse aanbieders van online sportweddenschappen zich ook gaan richten op de Nederlandse markt. Tot nu toe was het Nederlandse Toto alleenheerser op de markt.

Naast AZ heeft Unibet ook een overeenkomst weten te sluiten met Ajax. De clubs verdelen een sponsordeal die wordt geschat op 3 miljoen euro. Daarbij zegt de NOS wel dat Ajax van alle eredivisieclubs het hoogste bedrag op de rekening zal ontvangen. Hoeveel geld er precies met de deal tussen AZ en Unibet gemoeid is, is nog niet bekend. De clubs zullen dit pas naar buiten brengen wanneer Unibet een vergunning heeft en officieel de markt op mag.

[coverfoto via Pro Shots]

Jeroen Rooseboom de Vries
Jeroen komt al sinds zijn zevende bij AZ en heeft vanaf 2016 een seizoenskaart op vak W. Komt bij alle thuiswedstrijden en veel uitwedstrijden. Kijkt tijdens de wedstrijd liever 90 minuten naar de tribune dan naar het veld. Studeert journalistiek in Utrecht.

Comments are closed.

0 %