Wedstrijden

AZ sluit seizoen af in stijl met beschamende nederlaag tegen RKC

AZ heeft het reguliere seizoen afgesloten met een beschamende nederlaag tegen RKC Waalwijk. In Alkmaar ging de ploeg van Jansen met 1-3 onderuit door treffers van Stokkers, Gaari en Kuijpers. De Wit scoorde tegen. 

AZ heeft het reguliere seizoen afgesloten met een beschamende nederlaag tegen RKC Waalwijk. In Alkmaar ging de ploeg van Jansen met 1-3 onderuit door treffers van Stokkers, Gaari en Kuijpers. De Wit scoorde tegen. 

De Alkmaarders kregen na twee minuten een gigantische kans toen Karlsson de bal afsnoepte van Adewoye, maar Vaessen keerde de inzet van de Zweed. De thuisploeg speelde in het vervolg flets en kregen daar na een kleine twintig minuten de rekening voor gepresenteerd. Finn Stokkers stond aan het einde van een counter en zette de Waalwijkers op voorsprong.

‘Jansen rot op’

De openingstreffer werd direct gevolgd door ‘Jansen rot op’, vanaf de tribune. De fans lieten sowieso duidelijk blijken het niet eens te zijn met het gevoerde beleid. Spandoeken met ‘Centen gespaard, maar het aanzien niet waard’ en ‘waarde in kas, waardeloos seizoen’, waren duidelijk zichtbaar.

De ploeg van Jansen voerde na de achterstand de druk wel iets op, maar het was weinig overtuigend. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter wel op gelijke hoogte. Dani de Wit kopte een corner van Jesper Karlsson achter Etienne Vaessen.

Inspiratieloos

Na de pauze werd het er niet veel beter op. AZ was slordig en speelde inspiratieloos. De Alkmaarders kregen na ruim een uur spelen de deksel weer op de neus en de manier waarop was tekenend. Martins Indi speelde de bal te zacht in op Pavlidis, waardoor Gaari kon onderscheppen. Na een één-tweetje verschalkte de rechtsback met een diagonaal schot Vindahl.

De gifbeker was hiermee echter nog niet leeg voor het Alkmaarse publiek. De Brabanders zouden via Kuijpers namelijk ook nog uitlopen naar 1-3. De invaller kon bij de tweede paal eenvoudig een voorzet binnen tikken. Zodoende sluit AZ het reguliere seizoen af met een pijnlijke nederlaag, waardoor het met een kater zal beginnen aan de play-offs.

Karakteristieken

Doelpunten: 18′ Stokkers 0-1, 45′ De Wit 1-1, 63′ Gaari 1-2, 79′ Kuijpers 1-3

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos (60′ Beukema), Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø, De Wit, Clasie; Evjen, Pavlidis, Karlsson

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen: Adewoye, Meulensteen (c) (46′ Gaari), Nieuwpoort, Lutondo (75′ Wouters); Bakari, Anita (83′ Augustijns), Oukli; Daneels (60′ Bel Hassani), Van der Venne (60′ Kuipers), Stokkers

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %