Wedstrijden

AZ in slotfase langs FC Twente

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

AZ heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning. De ploeg van trainer John van den Brom was in Enschede met 1-2 te sterk voor FC Twente.

De eerste helft was niet bepaald om door een ringetje te halen. Wel viel er een licht overwicht voor AZ te noteren. Tot veel grote kansen leidde dit echter niet. Een schot van Robert Mühren ging rakelings naast en Muamer Tankovic schoot over. Aan de overkant moest doelman Sergio Rochet ingrijpen op een gevaarlijke kopbal van FC Twente-spits Enes Ünal.

Vliegensvlug

Bij de start van het tweede bedrijf was alles anders. Na amper twintig seconden had Wout Weghorst AZ aan de leiding gebracht. Vrij voor doelman Nick Marsman schoot hij beheerst raak en bezorgde hij zijn ploeg een vliegende start. Na dit moment werd het interessant. Een doelpunt van Ünal werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort hierna kwam Derrick Luckassen goed weg toen zijn vermeende handsbal door de scheidsrechter werd genegeerd.

Niet veel later ging het alsnog mis voor de Alkmaarders. De AZ-defensie liet zich op kinderlijke wijze aftroeven en zag Ünal nu wél op het scoreformulier verschijnen. Hij schoof de bal in het lege doel, nadat Rochet had gegokt op een vrijstaande Tukker, op de lijn kon niemand de Turkse aanvaller een laatste halt toeroepen.

Levensgroot

AZ moest op jacht naar een nieuwe voorsprong. Deze leek er ook te komen, ware het niet dat de ingevallen Guus Til een levensgrote mogelijkheid aan zich voorbij liet gaan. Na goed werk van Alireza Jahanbaksh had Til de bal voor het inschieten, maar de jongeling vond de vuisten van Marsman.

Winnende

De allesbeslissende 1-2 viel in de blessuretijd. Een schot van Thomas Ouwejan, die de geblesseerde Ridgeciano Haps verving als linksback, viel via Tukker Peet Bijen binnen. Het zorgde voor ontlading op de bank en in het stampvolle uitvak met AZ-supporters.

FC Twente – AZ 1-2 (0-0)
46. Weghorst 0-1, 68. Ünal 1-1, 90. Bijen/ed 1-2.

Opstelling FC Twente: Nick Marsman; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Joachim Andersen, Jeroen van der Lely; Jelle van der Heyden (61. Chinedu Ede (88. Jari Oosterwijk)), Mateusz Klich, Kamohelo Mokotjo; Dylan Seys (82. Yaw Yeboah), Enes Ünal, Bersant Celina.
Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Derrick Luckassen, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Mats Seuntjens (79. Joris van Overeem), Robert Mühren (65. Guus Til), Ben Rienstra; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Muamer Tankovic (70. Dabney dos Santos).

Geel: Seys, Bijen (FC Twente) Tankovic, Ouwejan (AZ)
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 24.500

[Foto: Pro Shots / Ed van de Pol]

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker