Het AZ-shirt, de historie en de ambitie

AZ under armour shirt kopen
AZFanpage
Geschreven door AZFanpage

Welk AZ-shirt droegen zij die de schaal omhoog hielden? En hoe ziet datzelfde shirt er nu uit? Wij onderzochten samen met Sportshowroom.nl de historie, de ambitie en vooral ook de impact van het AZ-shirt. Lees verder en geniet.

Spelers in het AZ-shirt van toen

Twee letters vormen de trots van Alkmaar. De eerste en de laatste letter van het alfabet, de A en de Z. Het rode shirt van toen is om trots op te zijn. Niet alleen door de charme van het shirt, het unieke logo van Canterbury en het klassieke kraagje, vooral ook door zij die erin gespeeld hebben. Kampioenen. Achterin was het genieten van de Latijns Amerikaanse flair, met de Argentijnse keeper Sergio Romero en de Mexicaanse verdediger Hector Moreno. David Mendes da Silva en Demy de Zeeuw als opjagers en aanjagers op het middenveld. De inspirerende dribbelaar Moussa Dembélé en de afmaker voor de goal Mounir el Hamdaoui. In Alkmaar aan het roer stond de enige echte Louis van Gaal. Het seizoen 2008/2009 staat in het clubboek geschreven en is in het geheugen gegrift. Van Gaal borduurde voort op het werk van Co Adriaanse. Twee trainers die de cultuur van de club omarmde en het spel hervormde tot de dag van vandaag. Aanvallen en verdedigen doet men met zijn allen. Spelers wisselen van posities en een echte AZ-speler wil altijd vooruit.

Spelers in het AZ-shirt van nu

Tim Krul op goal. Ron Vlaar, alias Ron Beton, als het hart van de verdediging. Geassisteerd door Derrick Luckassen op rechtsback en Ridgeciano Haps op linksback. De felbegeerde voetballer door onder andere PSV. Op het middenveld, Dabney Dos Santos, de flegmatieke atleet, en Iass Bel Hassani met zijn gevreesde linkerbeen. Tot slot, als afmaker is daar Wout Weghorst. De sterke spits die zo ‘gemakkelijk’ scoort. Zij allen, ja allemaal, spelen zij in het AZ-shirt van nu. Het getailleerde en stijlvolle T-shirt van Under Armour. Het sportmerk dat zich inzet om rijzende sterren een podium te geven. Hen te ondersteunen in de uitdagende weg naar de top. AZ ziet zichzelf terug in die visie. De club is hongerig naar meer. Naar weer een landstitel. De jeugdopleiding heeft naam en de Alkmaarders koesteren dit. Talenten kijken naar de spelers van toen en de spelers van nu. Zij voelen de inspiratie.

Supporters in alle AZ-shirts

Of de club nu wint of verliest, of het dit jaar is of het kampioensjaar van 2009. Of 1981?
Het AZ-shirt van Adidas, Reebok of Quick? Het maakt bij de fans niet uit. Want zij hebben allemaal een reden voor het dragen van hun favoriete shirt. Wel moet gezegd worden dat het nieuwste AZ-shirt van Under Armour fascineert. Vooral de jeugd loopt ermee weg. Het is stoer en toont lef. Net als de club en het merk zo willen ook de fans, de spelers en de jeugd altijd vooruit.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

AZFanpage

AZFanpage

De AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

5 Reacties

  • Yeah, shirtjes, lekker belangrijk. Is dit een gesponsord stukje tekst?
    AZ moet eens even kijken naar het nieuwe seizoenskaartsysteem van FC Den Bosch. Pay per Point, briljant!

  • Ja het nieuw tenue is behoorlijk populair. Heb er al velen zien lopen en ga het zelf ook kopen. Die gouden zoomen en de oude wijnrode kleur van Arsenal op de borst maken het een knap shirt.