Europees Voetbal

AZ – Royal Antwerp zonder uitpubliek

Grolsch Veste in Enschede

Zojuist is bekend geworden dat supporters van Royal Antwerp niet welkom zijn bij de “thuiswedstrijd” van AZ in Enschede aanstaande donderdag. Volgens de burgemeester van Enschede is het niet mogelijk om de veiligheid van bezoekers voldoende te garanderen, te meer omdat er naast de onverwachte wedstrijd van AZ nog een aantal evenementen zijn in Enschede.

Openbare orde

Op de website van de Gemeente Enschede legt de burgemeester Onno van Veldhuizen uit hoe dit besluit tot stand is gekomen: “Zoals iedereen weet kan AZ niet in eigen huis spelen vanwege problemen met het dak van het stadion. In Enschede weten we tot welke problemen dat kan leiden en daarom werken we graag mee aan een oplossing. Op basis van de informatie die voorafgaand aan dit soort wedstrijden wordt verzameld, moesten we in de driehoek (het overleg tussen de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester) tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden. Daar speelt bij mee dat we donderdag in de stad twee andere grote publieks-evenementen hebben. Om te voorkomen dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden heb ik besloten dat de wedstrijd alleen gespeeld kan worden zonder uit-publiek”.

Kaartverkoop AZ-supporters

AZ is nu ook de kaartverkoop gestart en met het bovenstaande verhaal in het achterhoofd is zomaar een los kaartje kopen geen optie. Op de website van de club is alle informatie te vinden. Wij hopen van harte dat er ondanks het tijdstip, de locatie en alle problematiek voldoende supporters de moeite nemen om richting Enschede te trekken donderdag! Victoria Alkmaar laat weten dat er bij het uitduel in Brussel ook geen supporters van AZ welkom zijn, waardoor dit al met al toch wel twee van de meest waardeloze Europese potjes ooit gaan worden (hopelijk niet op het veld).

[foto via Pro Shots / Erik Pasman]

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk veel gelezen In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.