Jordy Clasie* of AZ Alkmaar, celebrate his goal 1-0, *Timo Letschert* of AZ Alkmaar, *Jonas Svensson* of AZ Alkmaar, *Myron Boadu* of AZ Alkmaar, *Owen Wijndal* of AZ Alkmaar, *Bruno Martins Indi* of AZ Alkmaar, *Albert Gudmundsson* of AZ Alkmaar, *Calvin Stengs* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ rekent in eigen huis af met Sparta

AZ heeft vanavond drie belangrijke punten veiliggesteld in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 2-0 door treffers van Jordy Clasie en Dani de Wit. Door de overwinning bezet de ploeg van Jansen tenminste één dag de tweede plek. 

De thuisploeg begon in een regenachtig Alkmaar stormachtig aan de wedstrijd. Al binnen enkele minuten zette Stengs Boadu vrij voor de goal met een fantastische steekpass. De spits vond Okoye echter op zijn weg. Het zou alleen uitstel van executie zijn voor de Rotterdammers.

Clasie

Na een corner belandde de bal op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Clasie, waarna de middenvelder de bal beheerst in de hoek plaatste. Het leek de opmaat voor een leuke eerste helft, maar dat zou tegenvallen. De ploeg van Jansen speelde in een te laag tempo creëerde nauwelijks nog kansen.

Eén levensgrote kans kregen de gastheren nog wel op slag van rust. Na een geweldige actie legde Karlsson de bal klaar voor Stengs, waarna de aanvaller de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken. De international hakte echter tegen zijn eigen standbeen aan en zag de kans in rook op gaan. Aan de andere kant redde Bizot nog een keer op een inzet Thy, maar hoefde hij verder nauwelijks in actie te komen.

De Wit

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ bleef eenvoudig op de been, zonder dat het Sparta echt heel veel pijn deed. Dat veranderde echter na de entree van Dani de Wit. Luttele minuten nadat hij in de ploeg was gebracht schoot hij op aangeven van Karlsson de 0-2 binnen.

De treffer van De Wit betekende direct de definitieve beslissing in de wedstrijd. AZ controleerde het restant van de wedstrijd, zonder dat het al te veel aandrang maakte om meer treffers te maken. Raar, omdat het doelsaldo wel eens een cruciale rol kan gaan spelen aan het einde van de competitie. Door de overwinning vanavond staan de Alkmaarders in ieder geval een dag tweede.

Karakteristieken

Doelpunten: 13′ Clasie 1-0, 61′ De Wit 2-0

Gele kaarten: Pinto (Sparta Rotterdam)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø, Gudmundsson (61′ De Wit), Clasie (82′ Reijnders); Stengs, Boadu, Karlsson

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto (76′ Meijers); Harroui (c), Smeets (56′ Engels), Duarte (76′ Burger); Fortes, Thy (76′ Gravenberch), Mijnans (56′ Kharchouch)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant