13-03-2021: Voetbal: AZ - FC Twente Eredivisie seizoen 2020-2021
Wedstrijden

AZ rekent eenvoudig af met FC Twente

AZ heeft vanavond eenvoudig afgerekend met FC Twente. De Alkmaarders kenden een vliegende start tegen de Tukkers en stonden na ruim een half uur al op een 3-0 voorsprong door een doelpunt van Boadu en eigen goals van Drommel en Dumic. Twente scoorde via een eigen treffer van Gudmundsson nog tegen, maar de thuisploeg liep in de tweede helft verder uit via Koopmeiners.   

De Alkmaarders schoten tegen de Enschedeërs uit de startblokken en kwamen na een prachtige aanval binnen vijf minuten op voorsprong. Via Letschert, Svensson en Stengs kwam de bal bij Boadu, waarna de spits de bal eenvoudig binnen kon werken.

De ploeg van Jansen bleef hierna heerlijk combineren en kwam halvewege de eerste helft op 2-0. Na een prachtige voorzet van Koopmeiners leek Boadu de bal binnen te tikken, maar het was Dumic die het speeltuig net voor de spits beroerde en Drommel kansloos liet.

Eigen doelpunten

Tien minuten later viel er weer een eigen goal te noteren en dit keer was Drommel zelf de ongelukkig. De doelman werkte een harde vrije trap van Koopmeiner klungelig in de eigen goal. Vlak voor rust scoorde Twente tegen en ook nu was het een eigen goal. Gudmundsson werkte een corner bij de eerste paal achter Bizot.

Koopmeiners

In de tweede helft was het een stuk minder spectaculair voor beide doelpunten, al kwamen de Alkmaarders nauwelijks in de problemen. Na een afgekeurde goal van Boadu nam AZ uiteindelijk alsnog ruimer afstand. Karlsson zette Koopmeiners met een prachtig hakje alleen voor de doelman, waarna de aanvoerder beheerst raak schoot.

Stengs scoorde nog in de laatste minuut, maar zag zijn treffer terecht geannuleerd worden vanwege buitenspel. Het bleef zodoende bij 4-1, waardoor de Alkmaarders in een zetel kunnen kijken naar PSV-Feyenoord.

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Boadu 1-0, 22′ Dumic (eigen doelpunt) 2-0, 34′ Drommel (eigen doelpunt) 3-0, 40′ Gudmundsson (eigen doelpunt) 3-1, 79′ Koopmeiners 4-1

Gele kaarten: Dumic (FC Twente), Martins Indi (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (84′ Sugawara), Letschert, Martins Indi, Wijndal; Reijnders (84′ Goudmijn), Gudmundsson (67′ De Wit), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson (82′ Aboukhlal)

Opstelling FC Twente: Drommel; Ebuehi, Dumic, Pierie, Oosterwolde; Zerrouki (74′ Ilic), Roemeratoe, Bosch; Narsingh, Danilo, Menig (61′ Abass)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant