Jaarrekening AZ gepresenteerd, nettoverlies voor AZ
Overig nieuws

AZ presenteert nettoverlies van 800 duizend euro

AZ heeft vandaag de jaarcijfers gepresenteerd op de eigen website. Hieruit blijkt dat AZ een nettoverlies van 800.000 heeft geleden over het seizoen 2020/2021. De oorzaak is duidelijk, door coronamaatregelen kwam er te weinig binnen in Alkmaar.

Na een nettowinst van 5,6 miljoen euro het jaar ervoor zijn de cijfers dus minder rooskleurig en dat was vooral te wijten aan het feit dat er amper publiek bij wedstrijden mocht en er ook uit horeca en evenementen bijna niets te halen viel.

Op 30 juni was het eigen vermogen van de club 38 miljoen euro, maar daarna werden Myron Boadu, Calvin Stengs, Marco Bizot en Teun Koopmeiners nog verkocht. Deze transfers worden pas meegenomen in het volgende jaar, waardoor alles er meteen een stuk beter uit zal zien. Daarnaast verwacht de club aankomend jaar minder hinder van corona, waardoor een positief resultaat al bijna een zekerheidje is.

Download de jaarrekening hier voor meer details.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant