‘AZ polst Bizot voor overgang naar Alkmaar’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Marco Bizot is in beeld om Tim Krul volgend seizoen op te volgen, dit meldt de Telegraaf vanmorgen. De Alkmaarders zouden de eerste gesprekken met de doelman inmiddels achter de rug hebben. Bizot stond de afgelopen drie jaar onder contract bij Racing Genk, maar mag komende zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club. In Belgie brak hij vorig seizoen defenitief door en kende een sterkte periode. Ook deze jaargang begon die goalie als basisspeler, al staat hij sinds januari met een enkelblessure langs de kant.

Loopbaan

In Nederland kennen we Bizot vooral van zijn periodes bij FC Groningen en Cambuur. De geboren Hoornaar doorliep zijn jeugdopleiding bij Ajax, dat hem vervolgens in 2011 verhuurde aan Cambuur. Een seizoen later nam FC Groningen hem voor een kleine afkoopsom over van de Amsterdammers. Na twee seizoenen in het noorden trok Bizot verder naar Belgie, waar de voormalig jeugdinternational inmiddels ook de nodige Europese ervaring heeft opgedaan.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

5 Reacties

  • Hij komt uit Hoorn!
    Het is al gezegd dat je niet naar Zuid Amerika hoef te reizen voor een keeper.
    Gewoon een Noord Hollandse vent die Nederlands spreekt!

  • Zie liever Jones,Ruiter of Hahn komen,zijn namelijk allemaal beter dan bizot.