Wedstrijden

AZ pakt zwaarbevochten overwinning tegen Legia Warschau

AZ heeft vanavond drie belangrijke punten gepakt in de Conference League. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 1-0 door een treffer van Pavlidis. De laatste vijfentwintig minuten moest de ploeg van Jansen zien te overleven na een rode kaart van Lahdo. De zege kwam echter niet in gevaar. 

In de eerste helft was het een matige vertoning. Er was weinig gevaar voor beide doelen en in het geval van AZ was dat onnodig. Als de thuisploeg de bal een aantal keer sneller had rond laten gaan lagen er zeker mogelijkheden, maar in plaats daarvan werden de verkeerde keuzes gemaakt. Als er dan toch kansjes waren, dan waren die wel voor de Alkmaarders.

In de tweede helft begon AZ beter en kwam het al snel aan de leiding. Van Brederode gaf de bal na een goede actie voor, waarna De Wit hem terug de doelmond in kopte. Het was vervolgens Pavlidis die de bal binnenwerkte.

Rood

De gastheren leken het duel met deze treffer naar zich toe te trekken, ware het niet dat het team halverwege het tweede bedrijf werd gereduceerd tot een tiental. Lahdo kwam met een te hoog been in, raakte zijn directe tegenstander op het hoofd, en mocht inrukken met een directe rode kaart. Legia bleef echter aanvallend onmachtig, waardoor de zege geen moment in gevaar kwam.

Karakteristieken

Doelpunten: 53′ Pavlidis 1-0

Gele kaarten: Ryan (AZ)

Rode kaart: 66′ Lahdo (AZ)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Penetra, Wolfe (81′ Martins Indi); Clasie (c), D. de Wit, Mijnans (81′ Sadiq); Lahdo, Pavlidis, Van Brederode (74′ Kasius)

Opstelling Legia Warschau: Tobiasz; Pankov, Jedrzejczyk, Yuri Ribeiro; Wszolek, Slisz, Elitim (72′ Rosolek), Kun (72′ Dias); Josué, Pekhart (72′ Kramer), Gual (62′ Muci)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %