Wedstrijden

AZ pakt punt tegen Ajax na enerverende topper

AZ en Ajax spelen met 2-2 gelijk

AZ heeft vanmiddag een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers kwamen vlak voor rust op voorsprong via Brobbey, waarna Pavlidis en Evjen de Alkmaarders in de tweede helft aan de leiding brachten. Alvarez kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen. 

De Amsterdammer begonnen scherp aan de wedstrijd in Alkmaar en drongen de thuisploeg terug op eigen helft. Tot echt grote kansen leidde dit overigens niet voor de ploeg van Ten Hag. Na een moeilijk eerste kwartier kwam AZ beter in de wedstrijd en liet het zich ook aanvallend gelden.

De eerste grote kans was voor Karlsson, die in kansrijke positie recht op Stekelenburg schoot. Na een mogelijkheid voor Clasie sloegen de bezoekers vlak voor rust toe. Brobbey troefde Hatzidiakos eenvoudig af en wipte de bal over de uitkomende Vindahl heen.

Karlsson

In de tweede helft schoot AZ uit de startblokken en was Karlsson binnen een minuut gevaarlijk. De bekeken inzet van de Zweed ging echter net naast. Niet veel later waren ook Pavlidis en Evjen kansrijk, maar ook dit tweetal wist Stekelenburg niet te verschalken.

Pavlidis

De Alkmaarders zouden na een uur toch beloond worden voor de dadendrang. Wie anders dan Owen Wijndal was verantwoordelijk voor de assist en stelde daarmee Vangelis Pavlidis in staat om te scoren. De Griek kopte de bal vervolgens fraai achter Stekelenburg.

Evjen

AZ nam geen genoegen met een punt en bleef jagen op de overwinning. Een kwartier na de gelijkmaker kwam de ploeg van Jansen verdiend aan de leiding. Karlsson vond bij de tweede paal de geheel vrij staande Evjen, die de voorzet van de Zweed tot doelpunt promoveerde.

De Amsterdammers gingen hierna aanvallend wisselen, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. In de tegenstoot kreeg Dani de Wit een grote kans de wedstrijd in het slot te gooien, ware het niet dat de middenvelder in kansrijke positie over schoot.

Een minuut later was het raak aan de andere kant toen Alvarez na een corner hoog boven iedereen uit torende en de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Het was hierna overleven voor de thuisploeg, zo moest Martins Indi vlak na de gelijkmaker nog een bal van de lijn halen. AZ hield echter stand en pakte een verdiend punt.

Samenvatting AZ – Ajax

Karakteristieken

Doelpunten: 42′ Brobbey 0-1, 61′ Pavlidis 1-1, 75′ Evjen 2-1, 86′ Alvarez 2-2

Gele kaarten: Clasie, Wijndal (AZ) Klaassen (Ajax)

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Evjen (87′ Reijnders), Pavlidis (90′ Aboukhlal), Karlsson

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch (66′ Mazraoui), Timber, Blind (81′ Kudus), Tagliafico; Taylor (66′ Berghuis), Klaassen, Tadic, Alvarez ; Brobbey (70′ Daramy), Haller

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]
    0 %