Wedstrijden

AZ pakt punt in Amsterdam en houdt zicht op plek drie

AZ heeft vanavond een punt overgehouden aan het duel met Ajax. In Amsterdam eindigde de topper in 0-0 en daarmee mochten de bezoekers gezien de tweede helft het meest tevreden zijn, al raakte Lahdo een kwartier voor tijd nog wel de paal. 

In een vermakelijke eerste helft waren er kansen voor beide doelen. Ajax stichtte het eerste gevaar, maar zag een kopbal van Brobbey in de handen belanden van Ryan. Niet veel later moest Rulli ingrijpen na een knal van Odgaard.

Nadat Kudus net naast schoot kreeg Reijnders de grootste kans van in de eerste helft namens de Alkmaarders. Sugawara bediende de middenvelder op maat, waarna Reijnders oog in oog kwam te staan met Rulli. De Zwollenaar wist de Argentijn echter niet te passeren.

Ryan

In het laatste kwartier kreeg AZ voldoende ruimte om te voetballen en had het veelvuldig de bal, alleen waren de kansen voor de thuisploeg. Bergwijn mikte op de lat, waarna Ryan vlak voor rust de safe van de avond had. Brobbey leek de bal vrij in te kunnen tikken vanaf een meter of acht, maar had buiten de Australische goalie gerekend, die met een katachtige reflex de openingstreffer verijdelde.

In de tweede helft had Ajax de zaken duidelijk beter op orde dan in de eerste helft en was het de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Het was notabene de ingevallen Wijndal die via de linkerkant veelvuldig doorkwam en voorzetten gaf. Gelukkig voor de bezoekers kregen Hatzidiakos en Beukema er steeds net een voetje tussen om erger te voorkomen.

Lahdo

Toch toonde de ploeg van Jansen in de tweede helft een teken van leven en was het ontzettend dichtbij de openingstreffer. Lahdo trok een kwartier voor tijd van links naar binnen, plaatste de bal in de korte hoek, maar zag de bal vervolgens via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren.

In het restant van de wedstrijd was Ajax het dichtste bij een treffer maar bleef AZ met een beetje geluk en een flinke dosis vechtlust overeind. Met het punt schieten beide ploegen niet veel op. Door de overwinning van PSV eerder op de avond is plek twee voor allebei de team uit zicht en zal het uitdraaien op een onderlinge strijd om plek drie.

Karakteristieken

Doelpunten: 

Gele kaarten: Hatzidiakos, Mihailovic (AZ) Hato (Ajax)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Reijnders, Mijnans (78′ Mihailovic), Clasie; Odgaard (40′ Lahdo), Pavlidis (78′ Meerdink), Van Brederode

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch (74′ Sanchez), Timber, Alvarez, Hato; Klaassen (74′ Conceicao), Tadic (c), Taylor; Kudus (46′ Wijndal), Brobbey, Bergwijn

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %