AZ wint bij SC Heerenveen en Aslak Fon Witry scoort
Wedstrijden

AZ pakt drie belangrijke punten in Friesland

AZ heeft zojuist de eerste zege in de eredivisie geboekt dit seizoen. Tegen SC Heerenveen won de ploeg van Jansen na een vroege achterstand met 1-3 door doelpunten van Pavlidis, Witry en De Wit. Henk Veerman scoorde tegen.

De eerste grote kans in het Abe Lenstra Stadion was voor de bezoekers. Na een foute terugspeelbal van Woudenberg kwam Pavlidis zomaar vrij voor doelman Mulder, maar de Griek zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer terug het veld in stuiteren.

Na ruim tien minuten kwamen de Friezen echter aan de leiding. Zwak verdedigen stelde Henk Veerman in staat om van dichtbij de 1-0 tegen de touwen te koppen. Gesteund door een fanatiek uitvak volgde het Alkmaarse antwoord snel. Pavlidis reageerde alert bij een corner en kopte zijn ploeg op gelijke hoogte.

Witry

In de tweede helft kwam AZ rap op voorsprong. Na een aanval belandde de bal voor de voeten van Witry, waarna de linksback het speeltuig op fraaie wijze naar de kruising stuurde. De Alkmaarders kwamen hierna nauwelijks in de problemen en maakten er in de slotfase zelfs 1-3 van. Reijnders legde de bal na een mooie actie breed op De Wit, die van dichtbij eenvoudig binnen kon schieten.

Karakteristieken

Doelpunten: 11’ H. Veerman 1-0, 14’ Pavlidis 1-1, 51’ Witry 1-2, 88’ De Wit 1-3

Gele kaarten: Letschert (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, Martins Indi, Witry; Midtsjø (83’ Clasie), De Wit, Koopmeiners (c); Aboukhlal (63’ Gudmundsson), Pavlidis (73’ Evjen), Karlsson (83’ Reijnders)

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg (83’ Nunumete) Kongolo (76’ Van der Heide), J. Veerman, Halilovic; Stefanovic (57’ Nygren), H. Veerman, De Jong

Foto: Soccrates | Angelo Blankespoor

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant