Wedstrijden

AZ overwintert in de Conference League na zege op Vaduz

AZ heeft vanavond overwintering in de Conference League veiliggesteld door met 1-2 te winnen bij FC Vaduz. In Liechtenstein scoorden Kerkez en Van Brederode namens de ploeg van Jansen, waarna Hasler nog wat terugdeed. 

AZ heeft vanavond overwintering in de Conference League veiliggesteld door met 1-2 te winnen bij FC Vaduz. In Liechtenstein scoorden Kerkez en Van Brederode namens de ploeg van Jansen, waarna Hasler nog wat terugdeed. 

De eerste helft kunnen we kort over zijn, die was beneden alle niveau. Een laag tempo, onzorgvuldig spel en weinig creativiteit. Het resulteerde in nul uitgespeelde kansen, behoudend een terecht afgekeurde goal van Kerkez. Verder was er nog een schot van Odgaard kreeg de thuisploeg één grote kans.

Na de pauze was het een stuk leuker om naar te kijken. AZ voerde het tempo op en dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Kerkez. De Hongaar stoomde maar weer eens op, kreeg de bal mee en rondde oog in oog met de doelman af.

Verhulst

Hierna zakten de Alkmaarders weer wat in en stond een open wedstrijd. Verhulst oogde niet altijd even zeker, maar hield zijn ploeg halvewege de tweede helft op de been door van dichtbij knap te redden op een inzet van Fosso.

Van Brederode

Het was echter AZ dat een kwartier voor tijd de wedstrijd leek te beslissen. Koud in het veld kreeg Van Brederode de bal, waarna de middenvelder zijn directe tegenstander omspeelde en alleen voor de keeper de bal koeltjes in de kruising plaatste.

Beslist was het echter nog allerminst. Twee minuten na de goal van Van Brederode leidde een andere invaller de aansluitingstreffer in. Bazoer verspeelde de bal met slordige pass in de breedte, waarna Hasler alleen door kon stomen richting Verhulst. De invaller van de thuisploeg bleef kalm en schoot de aansluitingstreffer binnen.

In de slotfase waren er kansen over en weer en was Verhulst in blessuretijd andermaal belangrijk door een gevaarlijke inzet onschadelijk te maken. Gescoord zou er echter niet meer worden, waardoor AZ de wedstrijd won en overwintering in de Conference League zeker is. Als Dnipro vanavond niet weet te winnen zijn de Alkmaarders zelfs al zeker van de eerste plaats in de poule.

Karakteristieken

Doelpunten: 50′ Kerkez 0-1, 75′ Van Brederode 0-2, 77′ Hasler 1-2

Gele kaarten: Sugawara, Bazoer (AZ) Iodise, Ulrich (FC Vaduz)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez; Reijnders (60′ Bazoer), D. de Wit, Clasie (c); Sugawara, Odgaard, Karlsson (74′ Van Brederode)

Opstelling FC Vaduz: Buchel (c); Ulrich, Xhemajli, Iodice, Goelzer (64′ Fehr); Fosso, Gajic (78′ Rastoder), Dobras (73′ Hasler); Hadzi (73′ Djokic), Sasere, Sutter (64′ Cicek)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %