26-11-2020: Voetbal: AZ - Real Sociedad Europa League seizoen 2020-2021 L-R
Overig nieuws

AZ opent vernieuwd stadion tegen Real Sociedad

AZ zal op zaterdag 31 juli voor het eerst weer spelen voor eigen publiek in het vernieuwde AFAS Stadion. Het Spaanse Real Sociedad is dan de tegenstander. De aftrap zal om 17:00 zijn. Informatie over de kaartverkoop volgt snel.

De Basken waren dit seizoen ook al tegenstander van de Alkmaarders in de groepsfase van de Europa League. In eigen huis wist de ploeg van Jansen een punt uit het vuur te slepen, terwijl er in San Sebastian met 1-0 werd verloren.

De wedstrijd tegen Real Sociedad zal voor veel supporters de eerste keer zijn dat ze het vernieuwde AFAS Stadion in het echt kunnen zien. Door het dakdrama en corona hebben de Alkmaarse fans de laatste jaren veel wedstrijden moeten missen, maar inmiddels zit het nieuwe dak erop en zijn er meer zitplaatsen.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant