website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ opent eredivisie in Utrecht

AZ opent de Eredivisie dit seizoen met een uitduel tegen FC Utrecht. De Alkmaarders trappen op zaterdag 12 september om 16:30 af in de Domstad. Het wordt voor de ploeg van Arne Slot een weerzien met oude bekenden als John van den Brom, Adam Maher en Joris van Overeem. Vorig seizoen wist Slot zijn oude leermeester al met 0-3 te verslaan.

Ook in speelronde twee zal de bal voor AZ gaan rollen op een zaterdag om 16:30. De Alkmaarders spelen dan op 19 september thuis tegen PEC Zwolle. De eerste topper staat pas gepland op woensdag 13 januari, dan gaan Slot en zijn mannen op bezoek bij PSV. Anderhalve week later staat  een confrontatie met Feyenoord in Rotterdam op de rol. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 24 januari.

Op zondag 31 januari volgt de kraker in eigen huis tegen Ajax. In speelrondes 24, 27 en 30 spelen de Alkmaarders de terugwedstrijden tegen Feyenoord, PSV en Ajax, alleen is daar nog geen definitieve datum voor vastgesteld. Klik hier voor het volledige competitieschema.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar