Wedstrijden

AZ op zoek naar eerherstel tegen SC Heerenveen

AZ speelt zaterdag tegen SC Heerenveen

Na de beschamende vertoning tegen PEC Zwolle is het voor AZ zaak om te voorkomen dat dit seizoen als een nachtkaars uitgaat. Dit mag het in eigen huis gaan proberen tegen SC Heerenveen, de huidige nummer 11 op de ranglijst.

Bij AZ is alleen Pantelis Hatzidiakos een echt vraagteken voor morgen, al zijn mensen die Pascal Jansen niet vaak opstelt zoals Mohamed Taabouni, Yusuf Barasi en Jelle Duin er ook nog niet bij.

Op de website van de club laat Pascal Jansen weten dat er wel uit een ander vaatje getapt moet worden morgen: “Je kan verliezen of gelijkspelen, maar de manier waarop is voor mij als trainer leidend. En de manier waarop tegen PEC kan ik niet accepteren. Het kon op vele vlakken in onze houding beter: denk aan tactische discipline, honger naar goals, bespelen van tweede ballen, elkaar ondersteunen en het bieden van opties in positiespel. Er is dus enorm veel ruimte voor verbetering in ons duel met Heerenveen.”

SC Heerenveen mist twee spelers

SC Heerenveen zal het tegen AZ moeten doen zonder Ibrahim Dresevic en Rami Kaib, zij ontvingen tegen Groningen hun vijfde gele kaarten van het seizoen en zijn derhalve geschorst. Of ze gemist zullen worden is deze voorbeschouwer niet duidelijk, aangezien deze doorgaans alleen naar AZ kijkt.

Recente historie

Vorig seizoen won AZ thuis met 3-1 van Heerenveen dankzij doelpunten van Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Albert Gudmundsson.

2021-2022: sc Heerenveen – AZ 1-3
Pavlidis, Witry, De Wit
2020-2021: AZ – sc Heerenveen 3-1
Stengs, T. Koopmeiners, Gudmundsson
2020-2021: sc Heerenveen – AZ 0-3
T. Koopmeiners, Karlsson, eigen goal
2019-2020: sc Heerenveen – AZ 1-2
De Wit, Boadu
2019-2020: AZ – sc Heerenveen 2-4
Vlaar, Stengs

Aftrap

Het duel in Alkmaar wordt vanaf 18:45 uur gefloten door Marc Nagtegaal, die Martin van den Kerkhof op het laatste moment vervangt. Hij wordt geassisteerd door Dennis Brondijk en Don Frijn. Nick Smit fungeert als vierde official.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %