Elftal en Technische staf

AZ op bezoek bij De Graafschap

Zaterdagavond neemt AZ het op tegen promovendus De Graafschap. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Zo hoopt AZ plek drie vast te kunnen houden en vecht De Graafschap tegen degradatie.

Blessures en schorsingen
AZ kampt met een aantal blessures en schorsingen voor het duel met de Superboeren. Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners zijn door hun gele kaarten tegen Vitesse geschorst, en Stijn Wuytens is niet fit bevonden. De plek van Ouwejan zal worden overgenomen door Owen Wijndal. Maher keert tegen De Graafschap terug van zijn schorsing.

Ander De Graafschap
Eerder dit seizoen wonnen de Alkmaarders met 1-0 van De Graafschap. AZ had destijds erg veel moeite om door de blauw-witte muur van verdedigers van De Graafschap te komen. In dat duel was Mats Seuntjens de matchwinner. Trainer John Van den Brom verwacht aankomende zaterdag een heel ander De Graafschap dan voor de winterstop: “De Graafschap heeft er in de winterstop goede spelers bij gekregen, dat heeft ze echt een impuls gegeven. Ze zijn veel leuker gaan voetballen, zoals Henk de Jong het wil. Er wordt dus niet alleen maar verdedigd.”

Boadu
Van den Brom kwam vrijdagmiddag met goed nieuws over het herstel van spits Myron Boadu: “Vanaf maandag traint Myron weer volledig met de groep mee. Minuten maken in het eerste elftal zie ik nog wel gebeuren dit seizoen.”

Uitverkocht
AZ kan zaterdagavond rekenen op de steun van 550 meegereisde supporters, waarmee het uitvak uitverkocht is! De wedstrijd in Doetinchem begint om 20:45, en zal worden gefloten door Jochem Kamphuis.

Laatste vijf ontmoetingen

2015-2016: 1-3
Henriksen 2x, Brezancic (AZ), Will (De Graafschap)
2011-2012: 0-2
Elm, Falkenburg
2010-2011: 2-1
Pellè (AZ), Poepon, Bargas (De Graafschap)
2008-2009: 0-2
El Hamdaoui 2x
2007-2008: 1-2
Mendes da Silva, Dembélé (AZ), Schöne (De Graafschap)

 

 

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.