Wedstrijden

AZ ontvangt NEC in eigen huis zonder Pavlidis

AZ is de competitie begonnen met 3 overwinningen en heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Een goede start, zeker in vergelijking met de twee voorgaande seizoenen. Morgen kan er een vervolg aan worden gegeven als er thuis tegen NEC wordt gespeeld.

AZ is de competitie begonnen met 3 overwinningen en heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Een goede start, zeker in vergelijking met de twee voorgaande seizoenen. Morgen kan er een vervolg aan worden gegeven als er thuis tegen NEC wordt gespeeld.

De thuiswedstrijd zou op 21 augustus worden gespeeld, maar werd op verzoek van AZ verplaatst met het oog op de wedstrijden tegen Gil Vicente. Door een 4-0 thuisoverwinning bleek snel dat AZ de extra rust niet écht nodig had. De verplaatsing was alleen al een feit. Morgen wordt de wedstrijd om 20:00 ingehaald.

Dirk Scheringa van Nijmegen

Voor een club met de 11e begroting van Nederland (12,5 miljoen) heeft NEC zich flink geroerd op de transfermarkt. T.D. Ted van Leeuwen verraste deze zomer vriend en vijand door oude bekende Jasper Cillessen over te nemen van Valencia. Ook werden bekende Eredivisie-namen als Tannane en Sandler transfervrij binnengehaald. Joris Kramer verhuisde ook van AZ naar Nijmegen.

Het zijn spelers, en bijbehorende salarissen, die je niet bij de club en zijn budget verwacht. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de Dirk Scheringa van Nijmegen: Marcel Boekhoorn. De flamboyante investeerder is sinds zijn jeugd supporter van de club en wil er op termijn een gezonde voetbalonderneming van maken met onder andere de bouw van een nieuw stadion. Voorlopig legt hij echter flink bij om de gaten in de begroting te dichten.

NEC start niet bijzonder

Op het veld manifesteert NEC zich voorlopig minder spectaculair dan op de transfermarkt. Thuis verloor het de eerste wedstrijd 0-1 van Twente, uit bij Volendam werd er (wat geflatteerd) met 1-4 gewonnen en tegen Groningen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijk spel. Uitslagen die je zo’n beetje verwacht van NEC. We hopen dat de verrassingen nog even uitblijven.

AZ zonder Pavlidis

Zoals bekend is AZ het seizoen begonnen zonder een aantal aankopen en sterkhouders. Odgaard, Sugawara en Vanheusden kunnen inmiddels worden ingezet in wedstrijden. Bazoer en Karlsson zijn nog steeds geblesseerd. Afgelopen weekend kwam Pavlidis daar ook bij.

De Griekse spits, die enorm goed op schot was, voelde iets knakken in zijn knie. Hij is naar verwachting minimaal een maand niet inzetbaar voor Pascal Jansen. Een domper, gezien hij de kar behoorlijk trok tot nu toe. AZ schijnt te onderzoeken of er nog een vervanger aangetrokken kan worden.

Treurige editie

Vorig seizoen speelde AZ in november, zonder publiek, thuis gelijk tegen NEC. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Binnen 10 minuten kwam AZ op achterstand door een knullige goal, ingeleid door Martins Indi.

Na een kwartier moest de wedstrijd worden stilgelegd in verband met relschoppers die vuurwerk het stadion ingooiden en het veld opkwamen.

Wat volgde was een wedstrijd lang aanvallende onmacht van AZ-kant en Aboukhlal die in de extra tijd nog een punt veiligstelde. We hopen op een mooiere editie dit jaar.

Aftrap

AZ – NEC begint donderdag om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. ESPN zendt op het eerste kanaal op dat moment helaas Telstar – De Graafschap uit. Er zijn nog wel kaarten beschikbaar om de wedstrijd in het stadion te volgen.

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %