Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ onderuit in Eindhoven na dwalingen Van Boekel

PSV heeft zojuist in eigen huis met 3-1 gewonnen van AZ. De Eindhovenaren mochten met name Pol van Boekel dankbaar zijn. De arbiter zag bij de 2-1 een overtreding op Maher over het hoofd, waarna hij in de slotfase PSV ook nog een strafschop kado deed. In de eerste helft had Seuntjens de Alkmaarders aan de leiding gebracht, Bergwijn maakte vlak voor rust gelijk. 

AZ begon sterk in het Philips Stadion. De manschappen van Van den Brom speelden geconcentreerd en gaven weinig weg in de openingsfase. In de tegenstoot waren de bezoekers dreigend, en na een kwartier spelen nam de ploeg dan ook brutaal de leiding. Mats Seuntjens kreeg de bal wat gelukkig mee maar schoot vervolgens van buiten de zestien fraai raak.

Het Eindhovense publiek stoorde zich mateloos aan het spel van de eigen ploeg en floot het elftal van Van Bommel geregeld uit. Daar had de PSV aanhang dan ook alle reden toe want het duurde liefst tot de 38ste minuut voordat de gastheren voor het eerst op doel schoten. Bizot kon het rollertje van Lozano echter gemakkelijk oppakken.

Gelijkmaker

Aan de andere kant bleef AZ gevaarlijk in de omschakeling en kreeg het via Idrissi en Midtsjø ook kansen op meer. Nadat Van Bommel na een half uur ingreep door Pereiro te wisselen voor Sadilek kregen de Eindhovenaren meer grip op de wedstrijd. De thuisploeg zou vijf minuten voor rust de stand weer in evenwicht brengen. Bizot stompte een dwarrelbal van Lozano terug het veld in, waarna Bergwijn de rebound binnenschoot.

Achterstand

Na de pauze kwam PSV rap op 2-1. Een overtreding op Maher werd door scheidrechter Van Boekel over het hoofd gezien, waarna de Eindhovenaren vrije doortocht hadden richting Bizot. Sadilek zou de bal vervolgens van dichtbij langs de doelman werken. AZ gaf echter niet op en bleef op jacht naar een doelpunt. Na een uur spelen was Midtsjø dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet op de lat uiteenspatten.

Strafschop

Door de tussenstand ontstond er een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Bizot hield zijn ploeg in de wedstrijd door redding te brengen op inzetten van Bergwijn en Angelino, terwijl Zoet een antwoord had op een uithaal van Ouwejan. Uiteindelijk zouden de Eindhovenaren toch aan het langste eind trekken. Pol van Boekel beloonde een duikelpartij van Dumfries volledig ten onrechte met een strafschop, die door Lozano werd benut. Johnsen raakte vlak daarna nog de lat, maar verder zouden de Alkmaarders niet komen.

Karakteristieken

Doelpunten: 16′ Seuntjens 0-1, 40′ Bergwijn 1-1, 47′ Sadilek 2-1, 84′ Lozano (strafschop) 3-1

Gele kaarten: Svensson, Ouwejan, Koopmeiners, Idrissi, Vlaar (AZ) Hendrix, Lozano, Sadilek (PSV)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (78′ Johnsen), Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan (78′ Wijndal); Midtsjø, Til (c), Maher; Stengs (85′ Gudmundsson), Seuntjens, Idrissi

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Isimat-Mirin, Angelino; Gutierrez (86′ Malen), Pereiro (29′ Sadilek), Hendrix; Bergwijn (90′ Gakpo), De Jong (c), Lozano

Foto: Pro Shots | Joep Leenen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com