website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ onderuit in Den Haag

AZ verliest van ADO Den Haag

AZ is er vanmiddag niet in geslaagd om een positief vervolg te geven aan de zege tegen Viktoria Plzen van afgelopen woensdag. In voorbereiding op het nieuwe seizoen werd er met 1-0 verloren van ADO Den Haag. Een doelpunt van Arweiler deed de Alkmaarders de das om. 

Onbenutte mogelijkheden

Slot had zijn selectie ten opzichte van afgelopen woensdag op een aantal plekken gewijzigd. Zo startten Leeuwin, Kramer, Reijnders en Gudmundsson vanmiddag in de basis. Vlaar, De Wit, Stengs en Idrissi kregen rust. De eerste tien minuten had AZ twee keer de mogelijkheid om de voorsprong te pakken. Eerst via Svensson, wiens pegel werd gered door doelman Zwinkels. Vervolgens werd een schot van Gudmundsson van de lijn gehaald. De Alkmaarders wisten daarna lange tijd geen kansen te creëren, in tegenstelling tot ADO. Bizot wist de openingstreffer echter te voorkomen. Na een dik halfuur spelen kwam AZ weer tot de nodige kansen, onder andere via Boadu en Reijnders. Het leek er dan ook op dat AZ de eerste treffer van de wedstrijd zou gaan maken, maar de goal viel juist aan de andere kant. FC Utrecht-huurling Arweiler schoot vlak voor rust de 1-0 binnen namens ADO.

Fedde de Jong

In de tweede helft kreeg de ingevallen Evjen de kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn schot werd knap gered door Zwinkels. Na een uur spelen werd er nog meer gewisseld. Sugawara, Druijf, De Wit en jeugdspeler Fedde de Jong kwamen binnen de lijnen. Laatstgenoemde zag zijn schot na dik een uur spelen gered worden door Zwinkels, die meermaals een sta in de weg was voor AZ. De Alkmaarders bleven jagen op de gelijkmaker, maar het ontbrak de ploeg van Arne Slot aan scorend vermogen. Reijnders en Druijf probeerden in de slotfase met een paar pogingen nog toe te slaan, maar kwamen niet tot scoren. Zo verloor AZ teleurstellend met 1-0. Over twee trappen de Alkmaarders het seizoen af met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Karakteristieken

Doelpunt: ’45, Arweiler 1-0
Basiself AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Kramer, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners (C), Clasie; Reijnders, Boadu, Gudmundsson
Basiself ADO: Zwinkels; van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper; de Boer, Ratio, Goossens; Arweiler, Bourard, Kramer (C)

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar