*Devyne Rensch* of Ajax, *Jesper Karlsson* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ onderuit in Amsterdam

AZ heeft vanmiddag een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij Ajax. In Amsterdam waren de ploegen in de eerste helft zeer aan elkaar gewaagd, maar vielen de Alkmaarders in de tweede helft zwaar terug. Davy Klaassen scoorde na rust twee keer, met als gevolg dat AZ PSV drie punten uit ziet lopen in de strijd om plek twee.

In een vermakelijke eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Zo kregen de Alkmaarders via Gudmundsson de grootste kans, maar de aanvaller schoot de bal oog in oog met Stekelenburg op de keeper. Verder kregen ook Martins Indi, Boadu en Stengs mogelijkheden om de score te openen, maar zagen hun pogingen verijdeld worden door de Amsterdamse defensie.

Aan de andere kant voorkwam Bizot met twee fraaie reddingen doelpunten van Tadic en Haller. De doelman tikte een vrije trap van Tadic naast voorkwam met een katachtige ingreep dat Haller raak kopte. Zo was het bij rust nog 0-0, maar saai was de wedstrijd zeer zeker niet te noemen. Beide ploegen speelden in een hoog tempo met veel druk naar voren.

Gudmundsson

In de tweede helft was de eerste grote kans wederom voor AZ. Opnieuw was het Gudmundsson die in kansrijke positie de trekker over kon halen, maar de IJslander raakte bal niet goed en zag zijn poging naast gaan. Aan de andere kant kopte Haller over en vond Tagliafico Bizot op zijn weg.

Klaassen

Na ruim een uur spelen kwamen de Amsterdammers echter toch op voorsprong. Koopmeiners liet Klaassen bij hem weglopen, waardoor de middenvelder een voorzet van Tadic ongehinderd binnen kon lopen. Het was een treffer die op dat moment in de lucht hing, want buiten de kans voor Gudmundsson was AZ onmachtig in het tweede bedrijf.

Ook in de slotfase kregen de Alkmaarders geen poot meer aan de grond in de ArenA en was het de thuisploeg dat via Brobbey en Gravenberch nog twee grote mogelijkheid kreeg. Bizot toonde echter zijn klasse en hield de Ajacieden van scoren af. Klaassen beslistte de wedstrijd in blessuretijd echter definitief, waarna Idrissi nog even twee minuutjes in mocht vallen.

Karakteristieken

Doelpunten: 66′ Klaassen 1-0, 90′ Klaassen 2-0

Gele kaarten: Karlsson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Letschert (90′ Leeuwin), Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson (73′ De Wit), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson (78′ Reijnders)

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch (64′ Mazraoui), Timber, Martinez, Tagliafico; Gravenberch, Alvarez, Klaassen; Anthony (64′ Neres), Haller (85′ Brobbey), Tadic (c) (90′ Idrissi)

Foto: Soccrates | Angelo Blankespoor

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant