AZ Jeugd

AZ Onder 17 wint van Groningen

In een week waar zelfs een delegatie van Real Madrid op bezoek kwam bij onze talentenfabriek boekten de jeugdteams gemengde resultaten. AZ Onder 19 ging onderuit tegen tien man van NEC/FC Oss en AZ Onder 17 won ruim van Groningen. Lees hieronder onze terugblik op het jeugdweekend.

Puntloos

AZ Onder 19 trad zaterdag op sportcomplex Kalverhoek aan tegen het gecombineerde jeugdelftal van NEC en FC/Oss. Binnen een kwartier spelen had AZ de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Nadat de ploeg in de openingsfase enkele kansen had gemist werd na een handsbal een penalty toegewezen. Ferdy Druijf stuitte hierbij echter op de keeper. NEC moest door de handsbal verder met tien man maar ondanks de overtal situatie had AZ moeite met het creëren van kansen. Vlak voor rust kwam NEC/FC Oss voor het eerst bij het Alkmaarse doel, en meteen was het raak.

De ploeg van Koen Stam had ook in de tweede helft moeite met de Nijmeegse defensie. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na de rode kaart weet je dat NEC gaat inzakken”, aldus de trainer op AZ.nl. “Vervolgens slagen wij er niet in om daar doorheen te spelen en tot veel grote kansen te komen. We hebben in zeventig minuten nauwelijks kansen gecreëerd.” De stand bleef 0-1 waardoor Onder 19 na twee wedstrijden in de kampioenspoule nog puntloos is. Bekijk de doelpunten van de wedstrijd hier.

Opstelling AZ Onder 19: Maarten List; Kick Groot (63. Kevin Duin), Joerie Church, Justin Bakker, Melle Springer; Mees Hoedemakers, Teun Bijleveld, Ogulcan Sadiroglu; Jonatan Ingi Jonsson (69. Des Kunst), Ferdy Druijf, Mees Kaandorp.

Goed gevoel

Het AZ Onder 17 van Denny Landzaat speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Groningen. Beide ploegen zijn de kampioenspoule wisselvallig begonnen. Een overwinning was dus nodig om de koploper niet in een vroeg stadium al uit het oog te verliezen. AZ Onder 17 begon de wedstrijd sterk en kwam al vroeg op voorsprong. Middenvelder Thijs Oosting, die vorige week debuteerde voor Oranje Onder 17, maakte via een vrije trap de openingstreffer. Tien minuten later al maakte Emir Biberoglu de 2-0. De buitenspeler, die officieel bij AZ Onder 16 speelt, mocht een mooie combinatie afronden.

Onder 17 bleef de wedstrijd domineren en besliste in de tweede helft de wedstrijd via Peer Koopmeiners. Landzaat toonde zich vanzelfsprekend tevreden op AZ.nl. “We bleven compact spelen, en stonden afwisselend hoog en laag. Dat was goed. We gaven ook weinig kansen weg en waren zelf gevaarlijk op de counter. Aan dit duel houden we een goed gevoel over en dat nemen we weer mee naar de volgende wedstrijd.” Volgende week kan Onder 17 de overwinning een goed vervolg geven in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Opstelling AZ Onder 17: Jasper Schendelaar; Bo de Bruijn (80. Quinten Dekkers), Finn Berk, Justin de Haas, Finn Berk; Thijs Oosting, Peer Koopmeiners, Bram Franken; Guillermo Gauna (80. Khymo Jansen), Deonell Jamie (67. Chardell Karg), Emir Biberoglu (55. Kenzo Goudmijn).

Doelpunten: 9. Oosting 1-0, 19. Biberoglu 2-0, 51. Koopmeiners 3-0.

Gemengde resulaten

Het was voor de AZ Jeugd een weekend met gemengde resultaten. Op AZ Onder 16 na kwam elk team in actie. AZ Onder 15 speelde in Arnhem met 0-0 gelijk tegen Vitesse. Na een dominante eerste helft en een moeizame tweede helft hielden de Alkmaarders met tien man stand. Caine Cairo kreeg in de 53ste een rode kaart.

Koploper AZ Onder 14 speelde ook een uitwedstrijd. PEC Zwolle werd met 0-3 eenvoudig verslagen. De doelpunten werden gemaakt door Finn Stam (2x) en Myron van Brederode. Ondanks de overwinning ziet trainer Bram Berkhout verbetermogelijkheden. “Met de geboden ruimtes hadden we er veel meer uit kunnen halen. We moeten zorgen dat we sneller en beter druk op de bal krijgen én houden en in het aanvallen eenvoudigere keuzes maken”, aldus Berkhout op AZ.nl.

Ook de jongste jeugdteams kwamen in actie. AZ Onder 13 (0-1) verloor ongelukkig van AFC terwijl AZ Onder 12 een monsterscore neerzette: 30(!)-2.

Alle uitslagen

Zaterdag 19 februari
AZ Onder 19 – NEC/FC Oss Onder 19 0-1
AZ Onder 17 – FC Groningen Onder 17 3-0
Vitesse Onder 15 – AZ Onder 15 0-0
PEC Zwolle Onder 14 – AZ Onder 14 0-3
AZ Onder 13 – AFC Amsterdam Onder 13 0-1
AZ Onder 12 – Almere City Onder 12 30-2

PVDZ
Geboren en getogen in Alkmaar en fanatiek AZ supporter. Gefascineerd door voetbalcultuur en supportersgroepen over de hele wereld.

Comments are closed.

Ook interessant