AZ Jeugd

AZ O15 wint toernooi van Spurs

AZ Onder 15 heeft een zeer succesvol weekend voor de AZ-jeugd zondagavond afgesloten met de eindzege in de eerste editie van een internationaal toernooi in het Noord-Franse Linselle. De ploeg van trainer Paul Brandenburg versloeg in de finale Tottenham Hotspur na strafschoppen: 5-4. In de reguliere speeltijd was het 1-1 geworden.

AZ speelde in de poule tegen gastheer FC Linselles, het eveneens Franse USL Dunkerque, het Belgische Royal Mouscron en de latere finalist Spurs. AZ walste met 5-0 over Linselles heen en versloeg Duinkerken met 2-0. De andere uitslagen heeft de Franse organisatie nog niet weten te melden.

Daarom blijft het ook gissen wie AZ in de halve finale heeft verslagen: Southampton FC of het Franse US Créteil Lusitanos uit Parijs. Die ploegen waren de beste van hun poule met daarin ook het Duitse Schiefbahn 08 en de Belgische clubs Seraing United en KV Oostende.

Onder 16 imponeert in Amstelveen

Met de toernooizege doet Onder 15 wat Onder 16 eerder op de dag naliet. De ploeg van trainer Leeroy Echteld verloor de finale van het internationale Torneo del Futuro in Amstelveen, waar AZ vooral zaterdag had geïmponeerd met een verpulvering van Paris Saint-Germain (7-0) en Liverpool FC (5-0). Ook RSC Anderlecht werd in de poulefase verslagen (2-1). In de halve finale won AZ zondag na strafschoppen van Manchester City nadat het in de reguliere speeltijd 0-0 was gebleven. In de finale (1-1) bleek Anderlecht na wederom strafschoppen ditmaal wel te sterk.

NAKZ
Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

1 Comment

  1. Jammer dat we niet van Anderlecht wisten te winnen. Maar verder mijn complimenten voor de zeer knappe prestaties !

Comments are closed.

Ook interessant