AZ heeft nu eindelijk ‘Connected Stadium’

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

Wie zondag als toeschouwer het Eredivisie-duel tussen AZ en Excelsior bijwoonde, moet het zijn opgevallen. Er worden geen gratis programma-magazines meer uitgedeeld bij binnenkomst. Dat komt omdat het Victorie Stadion sinds kort een ‘Connected Stadium’ is.

Rondom de hele Alkmaarse voetbaltempel zijn door de Velsense leverancier Bluetrace ruim tweehonderd acces-points geplaatst, die zorgen dat er voor alle aanwezigen een optimale internetverbinding beschikbaar is. Het papieren programmaboekje verdwijnt hierdoor, maar is wel nog online te lezen. Ook heeft AZ een speciale wedstrijdapplicatie voor mobiele telefoons en andere toestellen ontwikkeld. De AZ Matchday-App zorgt voor actuele live-informatie tijdens (thuis)wedstrijden van de club. Deze is te downloaden in de gebruikelijke App-stores. Ook kunnen AZ-fans via dit portaal stemmen op hun Man of the Match.

Niet uit bezuiniging

Ondanks dat deze innovatieve verandering de interactiviteit tussen AZ en haar aanhang versterkt, zal het voor velen best even wennen zijn. Vooral voor de oudere generatie AZ-supporters is het ontbreken van een programmablad met namen, rugnummers en wedstrijdinformatie een groot gemis. AZ heeft deze keuze echter niet gemaakt met bezuiniging als doel. Het iedereen laten voorzien van WI-FI kost namelijk ook geld, wat de drukkosten van de boekjes compenseert. En bovendien is het beter voor het millieu, daar een groot deel van de boekjes op straat belandt.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

4 Reacties