Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ nog zonder Vlaar, Wijndal waarschijnlijk wel fit

Owen Wijndal is weer fit voor de wedstrijd tegen FC Twente

Arne Slot kan vanavond op bezoek bij FC Twente waarschijnlijk weer beroep doen op Owen Wijndal, zo liet de oefenmeester vrijdagmiddag weten. “Ik heb goede hoop dat hij kan starten.” Dat geldt niet voor Ron Vlaar; hij zit nog altijd in de lappenmand en zal er vanavond niet bij zijn.

FC Twente

De tegenstander van vanavond verkeert niet in haar beste vorm. Afgelopen week verloren de Enschedeërs met 2-0 van Emmen, waardoor Twente nu 13e staat in de Eredivisie. Slot vindt het lastig te zeggen in welke formatie FC Twente vanavond aan de aftrap zal verschijnen. “Bij hun laatste wedstrijd, tegen FC Emmen, stonden ze aan het eind van het duel bijvoorbeeld heel anders dan aan het begin.”

Vlaar

Vlaar is er vanavond dus nog niet bij. “Die heeft nog last van zijn bovenbeen.” Zo sprak Slot voor AZTV. Wijndal heeft donderdag en vrijdag weer met de groep meegetraind. Slot heeft er dan ook vertrouwen in dat hij vanavond in de basis kan starten. In dat geval zal Ouwejan weer plaats moeten nemen op de bank.

Goede herinneringen

Aan de vorige ontmoeting in Enschede met de Tukkers zal AZ goede herinneringen hebben overgehouden. In de Grolsch Veste werd er toen met 0-4 gewonnen. Eredivisie-topscorers van dat seizoen, Jahanbakhsh en Weghorst, waren toen beide tweemaal trefzeker. De Alkmaarders zijn de laatste jaren onverslaanbaar in Twente. De laatste vier jaar werd er niet verloren op bezoek bij FC Twente.

Live volgen

FC Twente – AZ begint vanavond om 18.30. Het Eredivisie-duel staat onder leiding van Allard Lindhout en is live te volgen via FOX Sports.

Recente historie

2017-2018 FC Twente – AZ 0-4
Jahanbakhsh 2x, Weghorst 2x (AZ)
2016-2017 FC Twente – AZ 1-2
Ünal (FC Twente), Weghorst, Bijen e.d. (AZ)
2015-2016 FC Twente – AZ 2-2
Thesker 2x (FC Twente), Janssen, Haye (AZ)
2014-2015 FC Twente – AZ 0-2
Hoedt, Johansson (AZ)
2013-2014 FC Twente – AZ 2-1
Mokhtar, Tadic (FC Twente), Berghuis (AZ)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.