Elftal en Technische staf

AZ nog zonder Martins Indi tegen FC Twente

AZ wint van Sparta Rotterdam, foto van Bruno Martins Indi

Pascal Jansen kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente nog geen beroep doen op de geblesseerde Bruno Martins Indi. Maxim Dekker zal zijn plek in het hart van de verdediging overnemen.

“Het is nog maar de vraag of hij zondag gaat halen”, laat Jansen over Martins Indi weten via de clubwebsite. “Het ziet er op dit moment niet naar uit.” Ook voor Pavlidis komt de clash met FC Twente te vroeg. De verwachting is dat de Griekse spits langer uit de roulatie ligt dan verwacht.

Dekker logische vervanger Martins Indi

De afgelopen drie wedstrijden werd het tweetal vervangen door Jens Odgaard en Maxim Dekker. Voor laatstgenoemde betekende het zijn debuut op het hoogste niveau. Jansen is blij met het niveau van de Alkmaarse jeugdexponent: “Zeer knap wat hij op dit moment laat zien. Wederom een clean sheet, dus vooral zo doorgaan zou ik zeggen.”

AZ-jeudexponent Maxim Dekker zal Martins Indi weer vervangen

FC Twente

FC Twente kent een geweldige seizoenstart. De ploeg van Ron Jans boekte vorige week na een uitstekende eerste helft een 2-1 zege op PSV en pakte daarmee haar vierde overwinning van het seizoen. Alleen tegen FC Volendam maakten de Tukkers een uitglijder (1-0). Bij Twente keert Michel Vlap terug van zijn blessure, terwijl Steijn, Pleguezuelo en Sadilek nog afwezig zijn.

IJskoude bekerzege in 2018

AZ won zes van de laatste zeven thuisontmoetingen met FC Twente. Eén van die zeges werd behaald op 28 februari 2018, toen in een ijskoud Alkmaar met 4-0 over de Enschedeërs heen werd gewalst. Supporters die de kou hadden getrotseerd, werden naast de gratis warme chocomelk ook getrakteerd op goals van Til, Weghorst en Idrissi. Door de ruime zege greep AZ een ticket voor de finale van de TOTO KNVB Beker.

 

2021-2022: AZ – FC Twente 0-1
Brenet (FC Twente)
2020-2021: AZ – FC Twente 4-1
Boadu, Dumic e.d., Drommel e.d., Koopmeiners (AZ), Gudmundsson e.d. (FC Twente)
2019-2020: AZ – FC Twente 3-0
Hatzidiakos, De Wit, Druijf (AZ)
2017-2018: AZ – FC Twente 4-0 (KNVB Beker)
Til, Weghorst, Idrissi 2x (AZ)
2017-2018: AZ – FC Twente 2-0
Jahanbakhsh, Van Overeem (AZ)

Aftrap

AZ – FC Twente begint zondag om 16:45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel.

Headerfoto: Pro Shots / Mischa Keemink

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %