Elftal en Technische staf

AZ nog zonder aanwinst Vanheusden naar Sarajevo

AZ-trainer Pascal Jansen

De AZ-selectie is woensdag afgereisd naar Sarajevo voor het terugduel met Tuzla City. Aankoop Zinho Vanheusden hoort daar niet bij, de verdediger is nog niet wedstrijdfit.

Een deal hing al weken in de lucht, maar maandag versterkte AZ zich eindelijk met Vanheusden. De Belg wordt voor één jaar gehuurd van Inter, waarbij AZ ook een optie tot koop heeft afgedwongen. De herstellende verdediger zal dus nog even wachten op zijn eerste minuten voor de Alkmaarders, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

De AZ-selectie die is afgereisd naar Sarajevo

Met deze 23 namen is AZ afgereisd naar Bosnië en Herzegovina. Bron: AZ.nl.

Sugawara, Karlsson en De Wit

Ook Sugawara, Karlsson en Mees de Wit moeten het duel met Tuzla laten schieten. De eerste twee zijn nog herstellende van blessures, al keerde Sugawara deze week wel terug op het trainingsveld. Mees de Wit, die vorige week tegen Tuzla zijn officiële debuut maakte voor AZ, is ziek.

De AZ-selectie is woensdag afgereisd naar Sarajevo voor het terugduel met Tuzla City. Aankoop Zinho Vanheusden hoort daar niet bij, de verdediger is nog niet wedstrijdfit.

Mees de Wit is er donderdag vanwege ziekte niet bij.

Odgaard op tijd fit

Jens Odgaard, een van de andere zomeraanwinsten, was afgelopen zaterdag in het gewonnen oefenduel tegen Bologna nog afwezig met lichte klachten. De Deen is nu wel weer met de selectie afgereisd naar Sarajevo.

Tuzla

AZ rekende vorige week door een rake strafschop van Dani de Wit met 1-0 af met Tuzla City. Het terugduel tussen beide ploegen vindt niet plaats in het eigen stadion van Tuzla City. Deze voldoet namelijk niet aan de eisen van de UEFA. Daarom wijkt de ploeg voor Europese wedstrijden uit naar Stadion Grbavica in Sarajevo, waar 13.000 man in kan.

Aftrap

FK Tuzla City – AZ begint donderdag om 20:45 uur. De wedstrijd is live te volgen via RTL7.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %