*Zakaria Aboukhlal* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ nipt onderuit tegen Red Bull Leipzig

AZ heeft vanmiddag een nipte nederlaag geleden tegen Red Bull Leipzig. In Duitsland verloor de ploeg van Jansen met 1-0 door een treffer van Samardzic in de tweede helft. De Alkmaarders boden knap tegenstand, maar wisten niet te scoren. 

In de eerste helft waren de Alkmaarders de bovenliggende partij. De ploeg van Jansen had de Duitse aanvallers aardig in de tang en wist zelf een aantal keer gevaarlijk. Pavlidis was vaak bij die momenten betrokken. Zo was de Griek met zelf met een kopbal gevaarlijk, terwijl de aanvaller met een fraaie steekbal Evjen alleen voor Martinez zette. Een tackle van Simakan voorkwam echter dat de Noor kon afdrukken.

Na de pauze was Leipzig sterker en dat drukte het al rap uit in de score. Nadat Samardzic eerst nog via Verhulst de lat raakte schoot de aanvaller niet veel later wel raak. De aanvaller dribbelde van rechts naar binnen en verschalkte de doelman in de korte hoek.

De Alkmaarders waren hierna niet bij machte om tot echt grote kansen te komen. Albert Gudmundsson was met een schot van afstand nog het dichtste bij een treffer, terwijl De Wit en Hatzidiakos in de slotfase over kopten. AZ liep zodoende tegen kleine nederlaag aan tegen de Duitse topclub.

Karakteristieken

Doelpunten: 51′ Samardzic 1-0

Gele kaarten: Poku, Evjen, Clasie

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara (61′ Berkhout), Letschert (61′ Hatzidiakos), Martins Indi (c) (61′ Beukema), Oosting (61′ Gullit); Reijnders (61′ Koopmeiners), De Wit, Clasie (30′ Gudmundsson); Evjen (61′ Poku), Pavlidis (46′ Boadu/68′ Oosting), Karlsson (30′ Aboukhlal)

Foto: Soccrates | Erwin Otten

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant