website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ nipt onderuit tegen Real Sociedad

AZ heeft vanavond terecht met 1-0 verloren op bezoek bij Real Sociedad. De thuisploeg was een stuk sterker en het was aan Bizot te danken dat het elftal van Slot lang in de wedstrijd bleef. Na een uur moest de doelman echter alsnog kapituleren na een inzet van Portu, waardoor de drie punten in Spanje bleven. Door de overwinning van Napoli op Rijeka staan alle ploegen in poule F op zes punten. 

Het was voor de Alkmaarders vanaf minuut één moeilijke partij. De thuisploeg was voetballend beter en kregen ook de nodige kansen. Het eerste gevaar kwam al na drie minuten via Nacho Monreal, de oud-speler van Arsenal kopte de bal echter recht in de handen van Marco Bizot. Na een gemiste kans voor David Silva was het diezelfde Bizot die zijn ploeg halvewege de eerste helft op de been hield. Oog in oog met Portu kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Overwicht

Het bleef eenrichtingsverkeer in San Sebastian, waarbij Aleksander Isak de grootste kans kreeg de eerste helft. De voormalig spits van Willem II kwam echter net een teentje te kort om de bal in het lege doel te glijden. Vijf minuten voor tijd was daar dan eindelijk het eerste wapenfeit van AZ. Het was Owen Wijndal die het vijandelijke doel onder vuur nam, maar de bal in de handen van Moya schoot.

Achterstand

In de tweede helft zaten de Alkmaarders iets beter in de wedstrijd, al bleef het overwicht duidelijk voor de thuisploeg. Al binnen de minuut moest Bizot alweer handelend optreden bij een inzet van Portu, maar toch zou openingstreffer niet lang op zich laten wachten. Tien minuten later wist Portu op aangeven van Oyarzabal wel raak te schieten.

Debuut Velthuis

Slot wisselde hierna in relatief korte tijd vijf keer en liet onder andere Tijs Velthuis debuteren. Het 18-jarige talent maakt een stormachtige ontwikkeling door, nadat hij pas sinds enkele weken vaste basiskracht is bij Jong AZ. Het mocht echter niet meer baten. In het restant van de tweede helft kreeg Aboukhlal nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging van dichtbij over.

Karakteristieken

Doelpunten: 58′ Portu 1-0

Gele kaarten: Gudmundsson, Druijf, Svensson (AZ) David Silva (Real Sociedad)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos (70′ Letschert), Koopmeiners (c), Wijndal; Midtsjø , De Wit, Stengs (70′ Velthuis); Karlsson (63′ Druijf), Boadu (63′ Evjen), Gudmundsson (65′ Aboukhlal)

Opstelling Real Sociedad: Moya; Sagnan, Elustondo, Le Nomand, Monreal; Portu (76′ Januzaj), Guevera, Merino, Silva; Oyarzabal, Isak (62′ Willian Jose)

Foto: Soccrates | David S. Bustamente

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar