Wedstrijden

AZ nipt onderuit in de Galgenwaard

AZ heeft vanavond met 1-0 verloren van FC Utrecht. Simon Gustafson tekende in het begin van de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Het betekende de tweede nederlaag van de Alkmaarders in de voorbereiding op het aankomende seizoen.

Zwakke eerste helft
In een leeg Galgenwaard domineerde FC Utrecht de openingsfase van de wedstrijd. Dat leidde in de negende minuut tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Aanvoerder Simon Gustafson schoof een voorzet vanaf rechts laag binnen en liet Bizot kansloos achter: 1-0. Na de vroege openingstreffer kreeg Utrecht nog een aantal uitgelezen kansen om de score uit te breiden, maar Marco Bizot bleek een echte sta in de weg. De eerste helft was Utrecht veruit de bovenliggende partij. AZ was erg slordig en creëerde nauwelijks kansen.

Kansen AZ
AZ hervatte de wedstrijd met een geheel andere opstelling dan de eerste helft. Alle 11 de spelers uit de eerste helft werden gewisseld. Zo vormden de broertjes Koopmeiners het hart van de defensie. Kort na de pauze kreeg FC Utrecht direct twee enorme kansen. Eerst schoot Ramselaar de bal binnen, maar hij stond buitenspel. Even later tikte Verhulst een pegel van Warmerdam tegen de lat. Halverwege de tweede helft kreeg AZ via Druijf een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De spits plaatste de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Oosting en Reijnders kregen de gelijkmaker op de schoen, maar doelman Paes was alert. Ook nadat Utrecht veel spelers van Jong FC Utrecht in het veld bracht, lukte het de Alkmaarders niet om de score gelijk te trekken.

Aankomende oefenwedstrijden
De komende weken speelt AZ nog twee oefenwedstrijden. Aankomende woensdag nemen de Alkmaarders het om 19:00 in Zwolle op tegen PEC. Over twee weken is het AFAS Stadion het decor voor AZ – AS Monaco.

Karakteristieken

Doelpunt:
9′ Gustafson 1-0
Opstelling eerste helft:

Bizot (C); Wijndal, Kramer, Leeuwin, Sugawara; Clasie, Midtsjø, Goudmijn; Margaret, Gudmundsson, Evjen
Opstelling tweede helft:
Verhulst; Svensson, P. Koopmeiners, T. Koopmeiners (C), Ouwejan; Reijnders, De Wit, Oosting; Aboukhlal, Druijf, Idrissi

Beeld: Pro Shots / Joep Leenen

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant