website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ nipt onderuit bij rentree Wuytens

AZ heeft zojuist een nipte nederlaag geleden tegen Fenerbahçe. De Alkmaarders traden tijdens de tweede wedstrijd van de dag aan in de sterkste samenstelling, maar kwamen desondanks vroeg op achterstand. De ploeg van Van den Brom had gedurende de eerste helft veel de bal maar zou niet heel gevaarlijk worden voor de rust.

Seuntjens

Na de onderbreking was dat een ander verhaal en maakte Seuntjens er binnen vijf minuten 1-1 van. De spits ging alleen af op de doelman, omspeelde deze en schoof de bal in het lege doel. Heel lang kon AZ niet genieten van deze opsteker want drie minuten later werd het alweer 2-1 voor de Turken. Na een knappe actie van Ouwejan maakte Seuntjens er een kwartier voor tijd 2-2 van. Vijf minuten voor tijd maakte Frey echter toch de winnende treffer voor de Turkse grootmacht.

Wuytens

Bij AZ speelde Wuytens de gehele tweede helft mee en maakten jongelingen Taabouni, Barasi, Hillen en De Jong ook hun minuten. Eerder op de dag speelden de Alkmaarders ook al een oefenwedstrijd tegen FC Slovácko. Dat treffen eindigde in 1-1 door doelpunten van Johnsen en Machalik. Vejinovic miste in die wedstrijd tien minuten na rust een strafschop.

Opstelling AZ: Bizot; Van Rhijn, Vlaar (46′ Wuytens), Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø (76′ De Jong), Til (76′ Hillen), Maher (85′ Barasi); Stengs (85′ Taabouni), Seuntjens, Idrissi

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar