Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

AZ neemt Savastano over van Ajax

Mauro Savastano maakt deze zomer de overstap van Ajax naar AZ. De 21-jarige linksback komt transfervrij over van de Amsterdammers en tekent in Alkmaar een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een extra jaar. De Zaandammer zal in eerste instantie worden gehaald voor Jong AZ. Bij dat team is de linksbackpositie niet heel sterk bezet. Owen Wijndal zou daar kunnen spelen, maar die miste afgelopen seizoen veel wedstrijden omdat hij deel uitmaakte van de wedstrijdselectie van het eerste. Stand-in Melle Springer vertrok enkele weken geleden naar Telstar.

Potentie

Max Huiberts is blij om Savastano te mogen verwelkomen. ‘Mauro heeft alle Nederlandse jeugdteams doorlopen en kan op meerdere posities in de verdediging spelen. Wij zien hem echt als linkervleugelverdediger. Wij zijn heel blij met zijn komst en hopen dat de potentie die Mauro heeft er bij AZ uit gaat komen’, aldus de Directeur Voetbalzaken op het digitale huis van zijn club.

Kwaliteiten

Ook de verdediger zelf popelt om te beginnen in Alkmaar. ‘Ik kijk ernaar uit om mezelf te laten zien in het AZ-shirt. Ik ben een aanvallende linksback die graag mee opkomt en een goede voorzet in huis heeft. Verder heb ik snelheid en kan ik mijn tegenstander uitschakelen. Want dankzij mijn Italiaanse roots heb ik ook mijn verdedigende kwaliteiten’, aldus Savastano die zichzelf daarmee introduceert op AZ.nl. Het laatste half jaar speelde de verdediger op huurbasis bij Go Ahead Eagles.

Foto: Pro Shots | Niels Boersema

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com