(L-R) *Sander van der Streek* of FC Utrecht, *Tijjani Reijnders* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ neemt na late gelijkmaker maar een punt mee uit Utrecht

AZ heeft zojuist in de slotfase twee punten verspeeld tegen FC Utrecht. De Alkmaarders hadden de hele wedstrijd het overwicht, al waren er niet veel grote kansen. Elia zette de thuisploeg na een half uur op voorsprong, waarna Koopmeiners in de tweede helft de stand in evenwicht bracht. Stengs leek tien minuten voor tijd de winnende te maken, alleen maakte Dalmau in de blessuretijd de 2-2.

De Alkmaarders waren in de eerste helft voetballend gezien de bovenliggende partij, maar hadden moeite om dat overwicht om te zetten in echt grote kansen. Via Stengs en Karlsson kreeg de ploeg van Jansen wel enkele mogelijkheden, maar veel kreeg Oelschlager niet te doen. Aan de andere kant waren de kansen van de thuisploeg ook spaarzaam, al wist het wel een keer het net te vinden. Elia omzeilde nipt de buitenspelval na een diepe bal van Van der Maarel, omspeelde Bizot en schoof beheerst binnen.

Gelijkmaker

Na de onderbreking kreeg AZ al rap twee grote kansen via Boadu en Karlsson, maar beide aanvallers vonden de doelman op hun weg. Het overwicht in de tweede helft werd na ruim een uur spelen echter alsnog omgezet in een treffer. Van Boekel legde de bal na het bestuderen van de beelden op de stip na een handsbal van Gustafson. Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot via het been van Oelschlager binnen.

De bezoekers bleven hierna de druk erop houden in de hoop om een beslissing te forceren, al bleef het moeite houden om een gaatje te vinden in de Utrechtse defensie. Tien minuten voor tijd zou AZ het overwicht echter toch weten om te zetten in een voorsprong. Calvin Stengs kreeg de bal op een meter of vijfentwintig in zijn voeten, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal met rechts achter de kansloze Oelschlager.

Dalmau

In de laatste minuten ontketende FC Utrecht een waar slotoffensief, maar bleven de Alkmaarders aanvankelijk met kunst en vliegwerk overeind. Zo haalde Koopmeiners een bal van de lijn en wist Wijndal maar net te voorkomen dat een voorzet tot doelpunt werd gepromoveerd. Het zou echter uitstel van executie zijn want in de derde minuut van de blessuretijd maakte Dalmau er uit de kluts 2-2 van.

Karakteristieken

Doelpunten: 30′ Elia 1-0, 64′ Koopmeiners (strafschop) 1-1, 83′ Stengs 1-2, 90+3 Dalmau 2-2

Gele kaarten: Van Overeem, Hoogma, Gustafson (FC Utrecht)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Koopmeiners (c), Wijndal; Midtsjø, Stengs, Reijnders; Evjen (58′ Druijf), Boadu (89′ Castillo), Karlsson (81′ Aboukhlal)

Opstelling FC Utrecht: Oelschlager; Van der Maarel, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Ramselaar (77′ Dalmau), Van Overeem, Gustafson; Kerk, Van der Streek, Elia (65′ Sylla)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant